2019. augusztus 5., 12:56

Fiatal zenészek estje Ipolyságon

Fiatalokból álló formációk mutatkoztak be 2019. augusztus 2-án az ipolysági MyHont Café színpadán. Az ArmageddON elnevezésű zenés esten feltűnt többek közt a Together, a Szóba’szó és a Kingfishers.

ArmageddON
Médialapozó
Fotó: Kaszmán-Saróka Liliána

Elsőként a Straňák Zoltán (ének, klarinét), Moys Dominik (gitár), Molnár Krisztián (billentyű), Szőllősi Zsolt (cajon) felállásban muzsikáló Together együttes állt színpadra, hogy magyar slágerekkel adják meg az est alaphangját. Őket a főleg versfeldolgozásokat játszó Szóba’szó zenekar követte. A szintén négytagú együttes (Straňák Zoltán – ének, Podhorszky Márk – gitár, Kuzma Dávid – gitár, Szőllősi Zsolt – cajon) klasszikus és kortárs költőktől is megzenésített egy-egy verset.

Szóba-szó
Fotó:  Kaszmán-Saróka Liliána
Szóba-szó

„A Togetherrel eddig magyar zenekarok és kortárs slágerek feldolgozásain dolgoztunk, míg a Szóba'szóval klasszikus és kortárs költők verseinek megzenésítéseivel álltunk színpadra. A két stílus különbözik, de sok a közös pont a két banda között, ezért azt fontolgatjuk, hogy hamarosan összeállunk, és vegyítjük a formációkat” – mondta a mindkét zenekarban felbukkanó Straňák Zoltán, majd hozzátette: „Az év második felében szeretnénk rendszeres próbákkal folytatni a munkát, mivel eddig csak alkalmanként próbáltunk. A sikeres sági estének köszönhetően egy próbatermet is felajánlottak számunkra, így már nem a nappalink lesz a zenekarunk főhadiszállása. A tervek közt szerepel új hangszerek beszerzése, de szeretnénk saját dalokkal is előállni. Ezután jöhetnek a koncertek…”

Az ArmageddON zenei est házigazdájaként a Böjtös Nati (ének), Tauber Krisztián (ének, gitár), Molnár Ákos (dob), Fábián Máté Tibor (billentyű, ének), Nagy Bálint (gitár), Csáky Máté (hegedű) összeállításban zenélő Kingfishers együttes mutatta be nagyrészt saját dalokból álló repertoárját.

„Nagyon felemelő érzés volt ennyi ismerőst, barátot és családtagot a közönség soraiban látni.

A közeljövőben is több hasonló rendezvényt szerveznénk az Ipoly mentén, szeretnénk, ha a falvak és a kisvárosok lakosai nyitottak lennének az amatőr zenekarok fellépései iránt. Zenekarunk számára a legnagyobb kihívást az első album kiadása jelenti. Nagyon örülnénk, ha már az idén el tudnánk kezdeni a stúdiózást, ehhez viszont a továbbiakban is az szükséges, hogy mind dalszövegírásban, mind pedig zeneszerzésben termékenyek legyünk” – fogalmazta meg a Kingfishers hegedűse s egyben a zenei est szervezője, Csáky Máté.

Together
Fotó:  ArmageddON
Together

A zenei pályájuk elején járó, tehetséges ipolysági és Ipolyság környéki diákok közül ugyan néhányan most először álltak közönség előtt, ha lendületük továbbra is kitart, biztosan hallani fogunk róluk még a jövőben.

ArmageddON
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.