Felvidéki sikerek A Dal színpadán - VIDEÓVAL

2021. február 7., 20:15
Tóth Tünde

Tegnap, azaz február 6-án a Duna TV A Dal 2021 című műsorában két felvidéki versenyzőknek is szurkolhattunk. Noemo és a Phoenix RT feat Diószegi Kiki fúzió is színpadra lépett.

Fotó: MTVA

Az este egy megemlékezéssel kezdődött, Siklósi Örsre, az AWS frontemberére emlékeztek, aki 29 éves korában egy súlyos betegség következtében vesztette életét a héten. A nehéz pillanatok után a versenyé lett a főszerep. Sorra érkeztek az előadók. Felvidéki pacsirtánk, Takács Noémi, azaz Noemo negyedikként, a Phoenix-es fiúk hatodikként léphettek színpadra.

Noémo értékelésénél már sejteni lehetett a továbbjutást, hiszen a Magna Cum Laude frontembere, Mező Misi nem titkolta, mekkora hatással volt rá a Hableány már a válogató során.

Úgy fogalmazott, "lefejezte őt Noémi előadása", a szöveg és a dallam is.

Vincze Lilla is földöntúli jelenségként jellemezte a rendkívül finom teremtést, mindez a pontokban is megmutatkozott. Noémi sokáig megosztott első helyen menetelt, majd végül harmadikként továbbjutott a középdöntőbe is. Egyedül Nagy Feró nem fűzött kommentárt előadásához, és a legalacsonyabb pontszámot is ő adta, ellenben a Phoenix RT feat Diószegi Kiki Jelzőfény című produkciójáról áradozott.

Történelmi pillanat, hogy a Duna TV-n ilyen produkciót hallunk. Így kell előadni egy dalt!"

 - mondta a Beatrice frontembere. A fiúk a pontszámok alapján az élvonalba kerültek, hiszen megosztott 29 ponttal a második, majd a harmadik helyet tudhatták magukénak.  Az utolsó produkció azonban mindent felülírt és a nézők szavazataira lettek bízva, akik azonban Andelic Jonathant juttatták tovább a középdöntőbe.

Sikerült telefonvégre kapnunk a művészeket, elsőként Puss Tamást kérdeztük, aki már csallóközcsütörtöki otthonából válaszolt a Phoenix RT feat Diószegi Kiki produkcióval kapcsolatos kérdéseinkre.

Milyen érzések voltak bennetek a műsor alatt?

Élveztük az egész szombati napot, eseménydús volt, fél 10-re mentünk, egy csomó próbánk volt, utolsó simítások, interjúk. Külön öröm volt, hogy a NoSugar zenekarral kaptunk egy öltözőt, akikkel hasonló a stílusunk, rögtön megtaláltuk a közös hangot. Összehaverkodtunk, a LongStoryShortos srácokkal is.

Ti hogyan értékeltétek az előadásotokat?

Mikor a színpadon voltunk akkor élveztem, úgy mentünk fel, hogy szeretnénk kiadni mindent és odarakni magunkat abban a 3 percbe másfél órányi energiát akartunk belepakolni. Az elején bizonytalanul kezdtem de pár másodperc múlva elkaptam a fonalat. Visszanéztük, tetszik a látvány, ahogy össze lett hozva. Azt láttam magunkon, amit szerettem volna látni. Szakmailag is elemeztük a srácokkal, majd tanulunk belőle. Azt azért meg kell jegyeznem, hogy bár próbáltuk kizárni a gyászhírt, amit a műsor előtt kaptunk, de rányomta a bélyegét, hiszen Kikinek jó barátja volt Siklósi Örs, mikor ő is bejutott A Dal-ba, Kiki vokálozott neki.

Mennyire értettetek egyet a zsűri véleményével illetve a pontozással?

Örültünk Feró véleményének és Lillának is jó megjegyzései voltak, amit azonban fájlalunk, hogy sajnos nem mutatkozott meg a pontokban. Misitől is meg Gyuritól is jól esett volna nagyobb pontszám, és akkor nem lett volna gond, de velük a műsor után hajnali fél3-ig maradtunk és beszélgettünk,

Feri keresett meg minket és bevitt Misi öltözőjébe, ahol elmondták a véleményüket, ami abszolút építő jellegű volt és szívesen fogadtuk.

Most mit éreztek?

Mikor véget ért a verseny és a közönség kezében voltunk, bizakodva álltunk az eredményhirdetéshez, bíztunk a közönségben. Sokan írtak, hálásak vagyunk a sok elküldött sms-ért. Jó, hogy Felvidék összetart ilyen helyzetekben. Sajnos ez most nem volt elég, de minket ez nem tántorít el, megyünk tovább.

Takács Noémit is megkérdeztük, aki Noemo név alatt adta elő Hableány című szerzeményét, amely a középdöntőbe juttatta.

Milyen érzések voltak benned a műsor előtt és alatt?

Már hetek óta izgultam, de a próbák nagyon jól sikerültek, így egy kicsit csillapodott ez az izgalom. A páholyban ülve pedig már csak szurkoltam a többieknek és élveztem a műsort.

Hogyan értékelted az előadásod?

Vegyesen. A próbákon jobban teljesítettem. De nem keresek kifogásokat, igyekszem tanulni belőle. Örülök, hogy lehetőségünk lesz előadni a dal akusztikus változatát is.

Hogyan estek a zsűri szavai, hiszen lényegében ódákat zengtek rólad? Főként Misi és Lilla?

Nagyon jól estek! Ahogy a műsorban is elmondtam, örülök, ha megértő fülekre talál a mondanivalóm. Jó érzés, hogy elismerik azt, amit csinálok.

Számítottál ilyen előkelő helyezésre, hiszen sokáig vezetted a tabellát?

Szabó Leslievel karöltve vezettük a tabellát. Nem voltak elvárásaim, nem igazán tudtam, hogy mire számíthatok.

Mit éreztél akkor, mikor továbbjutottál, és mit érzel most?

Nagyon örülök a továbbjutásnak! Ez az első alkalom, hogy ebben a műsorban továbbjutottam. Kicsit olyan ez, mint egy videójáték. Végig vittem az első szintet és most jön a következő, ahol még nem jártam. Nagyon örülök, hogy a Hableány akusztikus verzióját is bemutathatjuk a nagyközönségnek!

Kövesse facebook oldalunkat is!