2022. február 21., 14:16

Felvidéki elődöntőssel folytatódik A DAL

Véget értek A Dal 2022 válogatói, megvan a 20 elődöntős produkció. A következő két adásban akusztikus verzióban hangoznak el újra a dalok. A tét a legjobb nyolc közé jutás és „Az Év Dala 2022” cím. Közben elkezdődött az online Akusztik Dalverseny.

Palágyi Ildikó
Fotó: MTVA/Kaszner Nikolett

A negyedik válogató végére kialakult az elődöntős mezőny, amelyhez a szakmai zsűri döntése alapján a Napfonat Mint a zápor, a MattSet Most vagy soha, a felvidéki Palágyi Ildikó Pillangó, a Swing á la Django feat. Koszika Utazás című dala csatlakozott.

A nézők Ekanem előadásában elhangzott Hideg szél mellett tették le a voksukat. A showműsorba bejutott 40 produkciónak már csak a fele van versenyben „Az Év Dala 2022” címért. A következő két adásban a dalok áthangszerelt, akusztikus verzióját hallhatja élőben a közönség. Az első elődöntőben az alábbi 10 dal tér vissza, de csak 4 juthat a fináléba.

Ekanem Hideg szél
Hegedűs Bori és Tempfli Erik Anya
Nyári Aliz Félóra nyár
Oláh Ibolya Nem adom el
Palágyi Ildikó Pillangó
Pankastic! Hosszú volt a nyár
Sándor Szofi 21 gramm
Subtones Nem segít más
Third Planet Táncol a világ
Ya Ou Zsákutca

Az izgalmak fokozódnak, kezdetét vette az online Akusztik Dalverseny. Bár az élő show-ban már csak 20 produkciót hallhat újra a közönség, de az online versenyben A Dal 2022-be bejutott mind a 40 produkció részt vesz és esélyt kap a fődíjra. A feldolgozásokat amediaklikk.hu/adal2022/akusztik oldalon lehet meghallgatni. Szavazni szintén ezen az online felületen lehet március 9. éjfélig.

Egy IP címről 24 órán belül egy szavazat küldhető. A nyertesről kizárólag a közönség dönt. Az áthangszerelt versenydalok a Petőfi TV Akusztik című műsorában is bemutatkoznak: február 21-én és 28-án, valamint március 7-én 21:15-től. Az Akusztik színpadán hétfő esténként kiderül, mit tudnak az előadók elektronikus hangszerek nélkül. 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.