2019. augusztus 14., 14:02

Feldolgozásokkal állt elő a jubiláló P. Mobil

A napokban jelent meg az idén ötvenéves P. Mobil zenekar feldolgozáslemeze.

P. Mobil
Galéria
+3 kép a galériában
Fotó: Tőrösné Kolozsy Erika

A GrundRecords gondozásában kiadott És? című feldolgozásanyaggal a zenészek az augusztus 10-i budapesti Barba Negra Trackben tartott nagykoncertjükön rukkoltak elő; ott ült ugyanis aranylakodalmat az augusztus 20-án jubiláló örökmozgó zenekar.

„Az volt a fő kérdés, hogyan lehet egységesen, mobilosan megszólaltatni ezeket a nótákat” – fogalmazta meg a kiadványon szereplő, a magyar rock- és popzene különböző korszakaiból származó szerzeményekről a zenekar vezetője, a születésének kerek évfordulóját szintén az idén ünneplő Schuster Lóránt.

Schuster Lóránt
Schuster Lóránt
Fotó:  Schuster Lóránt - P. Mobil

Az albumon hallható a Bill és a Box Company, a TRB, a Metro, az Omega, az Illés, a Skorpió, az Echo és a Pandora’s Box egy-egy szerzeménye, sőt az Ismerős Arcok Nélküled című slágerének átdolgozott változata mellett felcsendülnek két népdal, a Fellegajtó nyitogató és A csitári hegyek alatt dallamai is. Az utóbb megnevezett új stílusú népdalt 1914-ben Kodály Zoltán gyűjtötte Alsócsitárban; azon a településen, aminek közvetlen szomszédságában, Nyitragerencséren működik a Kárpát-medence első rockmúzeuma.

„2019. augusztus 20-án lesz pontosan 50 éve, hogy a zenekar Gesarol néven először erőszakolta meg a közönséget. Ezután nem tehettünk mást, mint hogy elvettünk titeket. A legszebb éveinket adtuk nektek. Köszönöm minden zenésznek, aki részt vett ebben a házasságban, és szeretettel gondolok arra a kilenc(!) emberre, aki már az égi zenekarban játszik. Köszönöm a legjobb magyar közönségnek, a Mobilosoknak, hogy jóban, rosszban kitartottatok mellettünk” – üzente az összes mobilosnak Schuster Lóránt.

Fotó:  Schuster Lóránt - P. Mobil

Ide kattintva az És? című feldolgozáslemez teljes anyaga meghallgatható.

P. Mobil
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.