2021. február 17., 14:02

Él a magyar mindörökké - VIDEOKLIP

Érzelmes magyar nótával népszerűsíti a magyar nemzetiséget és a népszámlását Szlezák Erika, mátyusföldi énekesnő. Új videóklipjében a felvidéki téli táj szépségeinek bemutatása mellett megerősíti azt, hogy mindörökkön él a magyar és ennek a nemzetnek erős és biztos helye van a Kárpát-medencében.

Ismét zenei csodát alkotott a népszerű mátyusföldi énekesnő, Szlezák Erika.

A népszámlálás kezdetének alkalmából kiadott új videoklipjében arra biztatja a felvidéki magyarokat, vállalják bátran a magyarságukat, mert a magyar mindörökké él, helye és feladata van ezen a tájon, amelyet a szívében és keze munkájában őriz.

Szlezák Erika úgy véli, akkor érdemes a közönség elé állni egy-egy új dallal, esetleg videoklippel, ha valamilyen fontos üzenetet lehet közvetíteni. Prioritásnak tartja felhívni a felvidéki magyarok figyelmét a napokban indult népszámlálásra, a magyar nemzetiség megadására. Az énekesnő szerint a kultúra a magyarság megmaradásának az egyik alappillére, az anyanyelvi oktatás és a hit mellett. Azt tartja, mindenképpen meg kell őrizni a kultúrát, nem szabad hagyni a templomot és az iskolát.

A kultúra kihalásával maga a nemzet is kihal. Nekünk, itt a Mátyusföldön, a Felvidéken az őseinktől fennmaradt hagyományokból kell táplálkoznunk. Ha valaki a népszámlálásnál letagadja magyarságát, azzal semmi jót nem csinál nekünk. Mert ha elveszik a kultúránk, ha nem vigyázunk az anyanyelvünkre, a nemzetiségünkre, akkor mi marad meg itt a mi gyerekeinknek?”

– fejtegeti Erika, hozzátéve, hogy a magyarság egy harcos nép, a Felvidéken pedig minden áldott nap meg kell vívni a magyarság harcát.

„Ha csak két három emberrel több vallja magát magyarnak a nótám hatására, akkor már megérte vele dolgozni” – jegyzi meg mosolyogva az énekesnő, aki a nyáron forgatott A szegedi csikós videoklip és a Trianon centenáriumára készített videoklip sikerén felbuzdulva ismét úgy gondolta, a népszámlálás is megér egy látványüzenetet.

A Bicskey Dániel által írt Él a magyar mindörökké című nótát Szlezák Erika számára a dunaszerdahelyi Gasparik Fecó hangszerelte, a videoklipet Cséplő Ákos, operatőr forgatta a mátyusföldi tájakon, bebarangolva a Nagyfödémes, Jóka és Szenc környéki folyótorkolatokat, kanyarulatokat, megörökítve a téli szomorúságban leledző, a tavaszt, kikeletet váró természeti szépségeket.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.