Edith Piaf híres sanzonját dolgozta fel a mátyusföldi énekesnő

2021. április 18., 16:37
Horváth Szomolai Andrea

Különleges videoklipekkel színesíti a szürke karanténidőszakot a mátyusföldi nótaénekes, Slezák Erika. Új zenei munkájában a sanzon műfaját próbálta ki. Edith Piaf Nem bánok semmit sem világsikerű sanzonjának képbeli feldolgozását a galántai Esterházy kastélyban vették fel.

Új videóklippel jelentkezett Slezák Erika nagyfödémesi nótaénekes.

Az énekesnő jól ismert szereplője a mátyusföldi nótaesteknek, munkásságát az Őszirózsán, a magyarnóta-énekesek országos versenyén a legmagasabb szintű kitüntetésekkel is díjazták. Erika szervezője és nagy sikerű előadója is a nagyfödémesi nótaesteknek, tervei közt szerepel egy színvonalas nótás rendezvény összehozása rögtön azután, hogy azt az országos járványhelyzet már engedi.

Slezák Erika azonban nem csak a magyar nóta műfajában tud kiválót alkotni, csengő és tiszta hangjának ugyanúgy jól áll a musical, az operett és most már tudvalevő, hogy a sanzon műfaja is.

Ezt bizonyította be a közelmúltban Edith Piaf Nem bánok semmit sem világsikerű sanzonjának feldolgozásával. Erika elárulta, a zenei síkon kicsit meg kellett változtatniuk a hang mélységét, a próbákon Szeredy Krisztina operettprimadonna, énektanár dolgozott Erika előadásának tökéletesítésén.

Egy sötét, kies helyen, beltérben akartak forgatni, és elérni az üres, elhagyott színpadi hatást. Mivel a környékbeli kultúrházak már hónapok óta tesztelőközpontokként vannak berendezve, ezek nem igazán jöhettek volna szóba. Így esett a választás a galántai Esterházy kastély még nem felújított belterületére, lépcsőházára.

Erikát megihlette a Non je ne regrette rien Piaf dal, hiszen ez volt az a mű, amellyel a világ legismertebb sanzon énekese elérte karrierje csúcsát. A mátyusföldi énekesnő pedig azt szerette volna, ha  a felvidéki magyar közönség is megismeri ezt a méltán híres dalt, mégpedig magyar feldolgozásban, ahogyan csak ritkán hallható.

Slezák Erika a sanzon feléneklése után sem pihen meg, éppen kiadás előtt áll egy új nótás cédéje, az utómunkálatokon dolgoznak, valamint májusban, az almafák virágzásakor szeretnének újra forgatni most már szabadtéri környezetben, mulatósabb, nótázóbb hangszínben.

Edith Piaf 1960 novemberének végén jelentkezett hosszú, depresszív hallgatás után a reményt hozó Non je ne regrette rien slágerrel. A már akkor is népszerű sanzonénekes felért a világsiker csúcsára. Hirtelen ismét mindenki Piaf lázban kezdett el égni, lemezeinek eladása rendkívüli tempóban gyorsult, különösen a Non je ne regrette rien.

Kövesse facebook oldalunkat is!