2022. április 15., 13:34

Designed to Rise – Az exChapteR5-os Fehér Patrik stúdióprojektje

2022. április 14-én jelent meg Fehér Patrik új stúdióprojektjének, a Designed to Rise-nak első dala. Az Új világ című alkotás (és a hozzá készült videóklip) a leglátogatottabb videómegosztó portálon érhető el.

Designed to Rise
Fehér Patrik (balra) és Fodor Péter a klipforgatáson
Fotó: Fehér Patrik

Amint arról korábban már beszámoltunk, a melodikus metált játszó, 2018-ban alakult ipolysági ChapteR5 2022 januárjától szólógitárosa, vokálosa és zeneszerzője, Fehér Patrik nélkül zenél tovább. „A félreértések és találgatások elkerülése érdekében tudatjuk, hogy a jó viszony megmaradt köztünk, és nem összeveszés az oka” – állt a zenekar közleményében.

A gitáros a ChapteR5-ból történő kiválása után, némi pihenést követően úgy döntött, hogy az általa korábban megírt, de fel nem használt dalokat – Fodor Péter közreműködésével – Designed to Rise név alatt kiadja.

Mivel még a ChapteR5-nak írtam a dalokat, természetesen erősen emlékeztetnek majd a zenekar stílusára. Az első megjelenő szerzeményt, az Új világot én írtam és én is vettem fel; a dalszöveg készítője Bartos Jaroslav, s a dalba lelket lehelve Fodor Péter énekelte azt fel. Mindehhez egy klipet is készítettünk”

– árulta el kérdésünkre Fehér Patrik, aki ezúton is köszöni mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult a videó megvalósításához.

Amikor először hallgattam meg a dalt felénekelve, máris megvolt a klipötlet. Peti is hozzáadta az ötleteit, szóval hamar elkészült a forgatókönyv. A felvételek – sok jó barát segítségével – az ipolysági Sóderoson készültek. A klip postproduction részét közösen vállaltuk, de végül Peti annyira belemerült, hogy egyedül oldotta meg az egészet"

– tette hozzá.

A dalfelvétel – az éneken kívül –, a keverés és a végleges hangzás elkészítése Patrik stúdiójában, az ének Pozsonyban, Péter stúdiójában lett rögzítve. Egyelőre tehát egy stúdióprojektről van szó, így koncertezés nincs tervben:

Tagokra nincs is szükség, mivel Peti és én is több hangszeren játszunk; a jövőben inkább vendégzenészekben gondolkodunk, hogy színesebbek legyenek a dalok. Három új szerzemény van készülőben, s bízom benne, hogy mindegyik esetében újabb klipek forgatására is sor kerül majd…”
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.