Debütál az Arizóna új dala, az Akkor is – VIDEÓKLIP

2021. május 23., 21:21
Horváth Szomolai Andrea

Határon átívelő közreműködésből született meg a dunaszerdahelyi Arizóna zenekar legújabb dala, az Akkor is. A házastársi, kapcsolatbeli zsörtölődést, mindennapi civódásokat középpontba állító dal egy videoklippel együtt debütál. Az Arizóna énekesnője, Gasparik Maja a népszerű magyarországi énekessel, Kocsis Tiborral együtt szerepel a mindent elmondó videóklipben.

A héten debütált az Arizóna zenekar legújabb dala, az Akkor is. A dalpremiert egy jól sikerült videoklip is kíséri, amelyben az Arizóna énekesnője, Gasparik Maja énekel duettet a magyarországi énekessel, Kocsis Tibóval. A dal szövegét Magyarország egyik felkapott szövegírója, Hujber Szabolcs írta, a zenét Gasparik Fecó szerezte, a hangszerelést Vígh Arnold stúdiójában végezték el.

Elmondható, hogy igazi határon átívelő együttműködésből született meg a klip és a dal egy olyan időszakban, amikor igencsak nehéz volt személyesen találkozni a Covid járvány miatt. Gasparik Maja elárulta, Hujber Szabolccsal és Tibóval is leginkább online tartották a kapcsolatot, mégis sikerült a lehető legjobban egymásra hangolódniuk.

Arizóna Akkor is
Fotó: Cséfalvay Á. András

A csallóközi énekesnő elárulta, ennek a dalnak az ötlete még jóval a Covid járvány kitörése előtt 2019-ben született meg a gondolataiban. A Margaret Island zenekar dunaszerdahelyi fellépése után kezdett motoszkálni a fejében a gondolat, hogy a zenekar szövegírója az Arizónának is írhatna egy dalt. Így merült fel Hujber Szabolcs neve.

Ültünk a konyhában Fecóval, és én mondtam neki, hogy kell egy olyan dal, amely a házastársi, kapcsolati zsörtölődésről, mindennapi súrlódásokról szól, amely bemutatja egy család életképeit, de mégis legyen pozitív kicsengésű”

- mesél a kezdetekről Maja. Hujber Szabolcs nem sokkal az Arizóna zenekar megkeresése után debütált egy nagyon sikeres dallal, a Mostantól című szöveggel, amelyet Rácz Gergőnek írt. Az Arizóna kérésére szívesen írta meg az Akkor is dalt. Bár az előkészületek még a Covid járvány előtt megtörténtek, a dal útját mégis a pandémia irányította a későbbiekben.

Arizóna Akkor is
Fotó: Cséfalvay Á. András

Gasparik Maja és a vele duettpartnerként együtt dolgozó Kocsis Tibó két külön stúdióban énekelték fel a dalt, csak a klipforgatáson találkoztak élőben hosszú idő után. A videoklippet a dunatőkési Villa Larasban forgatták le, a forgatási munkálatokat még idén márciusban elkezdték. Maja szerint azért jó, hogy a dalt egy klip is kíséri, mert így a szöveg így egy másik értelmet is nyer. Elmeséli, hogy a dal feléneklése közben belőle s kifakadtak a nehéz érzések, így végül nem az elképzelt pozitív kicsengésű, könnyed dalocskával sikerült előállni.

A koronavírus miatt teljesen új helyzetbe került mindenki. Szerepek cserélődtek fel, minden, ami rutinos volt, az felborult. Kibuktak a kérdések: most akkor ki főz otthon? Ki mosogat? Kinek van több lehetősége? Konfliktusok jöttek a felszínre és hiába voltak a felek közel egymáshoz fizikailag, a négyzetméterek mégis távolra sodorták egymástól az embereket. Az egyébként normális súrlódások pedig nagyító alá kerültek. Ezek az érzések köszönnek vissza ebből a dalból és a klipből

– magyarázza Gasparik Maja.

Arizóna Akkor is
Fotó: Cséfalvay Á. András

Az Akkor is című dal pozitív fogadtatásban részesült a hallgatóktól. Biztosan felcsendül majd az Arizóna zenekar idei koncertjein is. Gasparik Maja megerősítette, vannak már felkéréseik a nyárra, bíznak abban, a járványügyi helyzet megengedi, hogy mihamarabb színpadra álljanak és élőben is bemutassák újdonságukat a nagyközönség előtt.

Kövesse facebook oldalunkat is!