2020. november 17., 11:19

Dankó Pista Életműdíjban részesült két csallóközi nótaénekesünk – VIDEÓVAL

Dóka Zsuzsa és Bősi Szabó László, a felvidéki nótapáros, nemcsak tájainkon de Magyarországon is ismert. A csallóközi Bősön élő magyarnóta-énekesek, bárhol is lépnek fel, mindenhol örömteli perceket szereznek közönségüknek.Több évtizedes munkásságukat a napokban Dankó Pista Életműdíjjal ismerték el.

Fotó: facebook.com

Az idén, a koronavírus-járvány miatt, online formában, a Facebookon keresztül jelentette be a Magyar Nótaszerzők Országos Egyesülete a Dankó Pista életműdíjasok névsorát a budapesti Fészek Művészklubból.

Dóka Zsuzsa az év magyarnóta-énekesnője kategóriában, Bősi Szabó László pedig az év magyarnóta-énekese kategóriában kapta az elismerést, más ismert nótaénekesek társaságban.

danko_pista-dij.jpg
Fotó:  facebook.com

A díjazottak közösségi oldalukon osztották meg a jó hírt rajongótáborukkal.

Köszönjük szépen, hogy a kuratórium figyelemmel kíséri a határon túli nótaénekesek életútját, a magyar nóta népszerűsítése és annak fennmaradása érdekében kifejtett tevékenységét. Igaz, jelenleg csupán a közösségi médián keresztül értesültünk a díj odaítéléséről, de bízunk abban, hogy a koronajárvány enyhülése után személyesen is átvehetjük a díjakat egy ünnepi nótaműsoron”

– írták.

A díj átadására, gálaműsor keretében, egy későbbi időpontban kerül sor.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.