2021. október 6., 08:57

Countrydalokkal rukkolt elő a csallóközi cowboy – megjelent Kovács Koppány szólólemeze - VIDEÓVAL

Kovács Koppány sokoldalú zenész, sokféle produkcióban fellépett az elmúlt negyedszázadban, de elsősorban a Rómeó Vérzik zenekar frontembereként ismerheti a nagyközönség.

koppány

Egy ideje már motoszkált benne az érzés, hogy valami mást is kellene csinálni. Rátalált a countryzenére és erre az életmódra, megfordult a fejében, mi lenne, ha ilyen zenét írna, ilyen lemezt csinálna… És az álom valóra vált, október 8-án megjelenik az új korong. A címe: A Vadkelet hőse.

Egy vadkeleti cowboy élete

A szövegek – mint a cím is elárulja – egy vadkeleti cowboy életéről szólnak. Nincsen bennük semmi hamis Amerika-utánérzés, a hétköznapokról szólnak, a maguk sallangtalan egyszerűségével. Arról, ami Koppánynak fontos, és amit szeret: lovak, szerelem, szabadság.

Az album érdekes egyvelege az oldschool és a modern country/country rockzenének,

amely minden Kid Rock-, Jason Aldean-, Johnny Cash-, Alan Jackson-rajongó gyűjteményének üde színfoltja lesz, sőt, könnyen meglehet, hogy ez a lemez lesz az utóbbi idők egyik legkülönlegesebb magyar zenei csemegéje.

kovács koppány
„Ez vagyok én”

„Ezek a dalok a lelkemből szólnak, ez vagyok én. Elég személyesre sikeredtek a szövegek, úgy érzem, nagyon jó lett a lemez. Van egy lovas farmunk Nagyszarván, a Big Horn Ranch. Imádom a lovakat, több mint 15 éve lovagolok. Régi álmom volt a szólólemez. Nem tőről metszett countryzenét írtam, de nagyon erősen hatott rám, amikor Amerikában jártam, megérintett a cowboy-stílus, a lelkem mélyén mindig is amolyan csallóközi cowboynak éreztem magam.

Tájainkon nincs hagyománya ennek a stílusnak, úgyhogy unicum lesz ez a lemez, remélem szeretni fogja a közönség.

Videoklip is készült. Stílusosan meg is ünnepeljük a korong megjelenését a ranchon, amerikai stílusban, ahogy kell. Lesz hot dog, hamburger, steak, sör, whisky, meg persze Coca Cola” – árulta el Kovács Koppány.

A lemezen közreműködik: Kovács Koppány – ének, basszusgitár, Lengyel Pista „Hosszú” – gitárok, bendzsó, basszus, Szabó Ádám „Gila” – basszusgitár, Gasparik Fecó – billentyűs hangszerek, Buják Andor – szaxofon, brácsa, furulya, Iván Péter – hegedű.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.