2018. július 26., 13:34

Cher is a Kennedy Center díjazottjai között

Cher énekes-színésznőt, Philip Glass zeneszerzőt, Reba McEntire countryénekest és Wayne Shorter jazzlegendát tünteti ki idén a washingtoni Kennedy Center, amely rendhagyó módon, különdíjjal készül a Hamilton című nagy sikerű musical alkotói számára.

Cher
Fotó: TASR

Az 1978-ban alapított elismeréssel az amerikai kultúra legkiválóbb előadóművészeinek életművét jutalmazzák. A díjazottakat a John F. Kennedy Center bizottsága választja ki a zene, a tánc, a színház, az opera, a film és a televízió világából.

A Kennedy Center a héten jelentette be, hogy idén egy különdíjjal is készül, méghozzá a Hamilton című musical alkotói számára. Az elismerést a darab írója és szereplője, Lin-Manuel Miranda, Thomas Kail rendező, Andy Blankenbuehler koreográfus és Alex Lacamoire zenei rendező veheti át a december 2-i gálán.

A musicalt, amely az egyik amerikai alapító atya, Alexander Hamilton történetét dolgozza fel, szeptember közepéig játsszák a Kennedy Centerben.

„Ez a darab óriási hatást fejtett ki nagyon rövid idő alatt. Nem csupán azt változtatta meg, ahogyan az emberek a művészetről gondolkodnak, hanem azt is, ahogyan a történelemről és ahogy a történelem elmeséléséről”– mondta Deborah F. Rutter, az intézmény elnöke.

„Fontosnak éreztük, hogy a produkciót most ismerjük el és ne 30 évvel múlva” – tette hozzá, megjegyezve, hogy nem valószínű, hogy ezt a különdíjat rendszeressé teszik.

A Kennedy Center díjátadóján az elmúlt években rendszeresen részt vett a hivatalban lévő amerikai elnök és a first lady. Tavaly azonban, miután néhány díjazott távolmaradását helyezte kilátásba a gáláról, a Fehér Ház bejelentette, hogy Donald Trump amerikai elnök és Melania Trump first lady nem lesz ott az ünnepségen, így az „politikamentes” maradhat.

A Fehér Ház szerint egyelőre nem tudni, hogy az elnök idén részt vesz-e az idei decemberi gálán, ugyanis Trump lehet, hogy a G20 csoport argentínai csúcstalálkozójára utazik, amelyen december 1-jén ér véget.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.