Budapesten indította a nyarat az Estendøn

2021. június 5., 20:20
ma7

Az Estendøn zenekar szezonnyitó koncertjére 2021. június 4-én került sor Budapesten az 1Kárpát-medence Fesztivál keretein belül.

Estendøn
Fotó: Estendøn-archívum

A zenekar már tavaly is fellépett az 1Kárpát-medence Fesztiválon; akkor azonban a járványhelyzet okán nézők nélkül voltak kénytelenek megtartani a koncertet.

A novemberi koncertünk volt az utolsó a tavalyi évben. Ez – a közönség hiánya miatt – minden eddiginél szokatlanabb fellépés volt; akkor a televízióban is vissza lehetett nézni a koncertet. Most, bő fél év elteltével, ahogy a rendeletek utat nyitottak a kulturális életnek is, újra visszatérhettünk az A38 Hajóra. Számunkra megtiszteltetés és elismerés is egyben, hogy itt indíthattuk az idei koncertsorozatunkat”

– fogalmazta meg kérdésünkre a zenekar énekesnője, Kaszmán-Saróka Liliána.

A zenekartagok elmondása szerint már az is nagy ajándék, hogy ennyi idő után ismét együtt tölthetik az időt, újra próbálhatnak. Amint azt a dobos, Smíd Ádám elmondta, fantasztikus élmény volt, hogy ismét koncertezhettek.

Végre kimozdulhattunk otthonról, s finom, ízes, ropogós rántott húst is ettünk a Dunán. Jól estek a koncert utáni beszélgetések, és annak is örültem, hogy elfogyott a mama pogácsája”

– tette hozzá mosolyogva.

Bánovski Richárd gitáros szintén örült a mosolygós arcoknak:

Kihívás volt a hosszú kihagyás után egy jó koncertet adni, újra egyben hangzani, figyelni a zenésztársakra. Hozzá kell tenni, hogy nem volt még ilyen kevés ember a koncertünkön. Ez egy meglehetősen szokatlan hangulatot biztosított.”

Mondandóját Liliána ekképpen egészítette ki:

Igen, az alkalom nagyon családias hangulatú volt, s pont megfelelő volt arra, hogy visszaszokjunk a közösségi és a színpadi létbe. Ismerőseinkkel éppen erről beszéltünk, hogy az elmúlt időszak adta kényelem miatt nehezebben veszi magát rá az ember, hogy kimozduljon otthonról. A másik nehézséget az jelentette, hogy Magyarországon oltási igazolványhoz kötik a kulturális eseményeken való részvételt.”

A zenekar a tavalyinál mindenképpen mozgalmasabb nyárra számít; míg tavaly csak négy helyszínen zenéltek, az idei évre már tíz lefoglalt koncertidőpontjuk van, s néhány rendezvényszervezővel egyeztetések zajlanak a további rendezvényekről.

Az Estendøn zenekar budapesti koncertje az A38 Hajó YouTube-csatornájára kattintva teljes terjedelmében visszanézhető.

Kövesse facebook oldalunkat is!