2023. május 1., 18:50

Búcsúturnét jelentett be az Aerosmith

Búcsúturnéra indul az Aerosmith amerikai rockegyüttes, a koncertsorozatot szeptemberben kezdik - jelentették be hétfőn.

Aerosmith
Archív felvétel
Fotó: TASR / AP

A Peace Out című észak-amerikai turné szeptember 2-án kezdődik Philadelphiában, 40 állomása lesz. Szilveszterkor koncerteznek Bostonban, ahol a banda 1970-ben megalakult, és január 26-án fejezik be a körutat Montrealban.

Azt hiszem, épp itt az ideje"

- mondta az AP amerikai hírügynökségnek Joe Perry, az együttes gitárosa.

Hozzátette, hogy a zenekar minden tagja elmúlt 70 éves, a legidősebb a 75 éves Steven Tyler frontember.

Itt a lehetőség, hogy megünnepeljük az ötven évet, mióta együtt játszunk. Nem tudhatjuk, meddig leszünk elég egészségesek az ilyesmihez. Jó ideje, hogy nem volt valódi turnénk. Sokáig játszottunk Vegasban, jó volt, de alig várjuk, hogy megint úton legyünk"

- nyilatkozott Perry.

Az 1970-ben alapított Aerosmitht négyszer jutalmazták Grammy-díjjal, 2001-ben felléptek a Super Bowl félidős műsorában, beiktatták őket a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.

Közölték, hogy Joey Kramer dobos nem vesz részt a turnén, a tavalyi vegasi koncertek után szabadságot vett ki, hogy "családjával és egészségével foglalkozhasson". Helyette John Douglas dobol a koncerteken.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.