2021. május 20., 10:45

Bejelentették a JúliusFeszt fellépőit

A szervezők szerda esti sajtótájékoztatójukon jelentették be az idei rimaszombati JúliusFeszt, valamint a királyrévi RévFeszt időpontját és fellépőit.

Júliusfeszt Rimaszombat fesztivál
Fotó: Virsinszky Tamás

Cziprusz Zoltán, az MKP alelnöke és az esemény főszervezője elmondta, eredetileg június 4-re tervezték a szokásos Júniusfesztet, azonban a biztonság kedvéért inkább későbbre halasztották. Mivel a járványügyi helyzet várható alakulása alapján a Rimaszombati járás erre az időpontra még nem kerül zöld besorolásba, amely pedig feltétele a nagyobb rendezvények megtartásának. A szervezők ezért úgy döntöttek, hogy egy hónappal eltolják az esemény időpontját, amelynek új dátuma 2021. július 2., péntek lesz.

Igyekeztünk az eredeti felállást tartani, ami a főzenekarokat illeti. Nagy élő koncertet tart a Wellhello, az EDDA és a C.O.O.L. zenekar. Idén először lesz családi színpad is, itt már délután 2 órától elkezdődnek a programok, gyermekeknek szóló fellépésekkel, zenével, színházzal”

– tette hozzá Cziprusz.

Halász Attila, a Baráti Körök elnöke érdekességként elárulta, hogy Pataky Attila az EDDA frontembere éppen a rimaszombati színpadon és a koncert napján fogja megünnepelni 70. születésnapját.

A családi programok nem titkolt célja, hogy a hosszúra nyúlt bezártság után közös szórakozást nyújtson a gyerekeknek és a családoknak korra való tekintet nélkül.

„Ünnepeljünk együtt, nyissunk a nyárnak és felejtsük el ezt az időszakot. Mindenkit buzdítok, hogy jöjjön el, ugyanis ez a nyár legnagyobb bulija lesz Rimaszombatban” – hangsúlyozta Halász.  

A sajtótájékoztatón Cziprusz Zoltán bejelentette az idei királyrévi RévFeszt időpontját is, melyet a Magna Festum és a Forzare polgári társulás közösen szervez.

A kétnapossá bővülő rendezvénysorozat július 22-én, csütörtökön egy ún. Révfeszt Juniorral kezdődik, amelynek központjában szintén a családi programok állnak, majd július 23-án, pénteken lesz a fesztivál zenei része. Az idei Révfeszt főzenekara a Hooligans, de fellép még Korda György és Balázs Klári, valamint egy hajnalig tartó afterparty is lesz.

A rimaszombati Júliusfesztre ezer fős korlátozás vonatkozik, egyelőre több jegyet nem tudnak eladni. A jegyeladás már a jövő héten megkezdődik, s ha valamilyen oknál fogva mégsem kerülne megrendezésre a koncert, akkor teljes mértékben visszatérítik a jegyek árát – közölték a szervezők. A RévFesztre a későbbiekben kezdik meg a jegyek árusítását. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.