Bartók-Verdi operafesztivál adománygyűjtéssel

2011. április 19., 11:01
MISKOLC. A Miskolci Nemzetközi Operafesztivál történetében az idei ismét "Verdi-év". A rendezvény tizenegyedik alkalmára népszerű Verdi-operákkal, egy Verdi ősbemutatóval, Liszt egyetlen operájának bemutatójával, valamint számos koncerttel, dalestekkel és gyermekelőadásokkal készülnek a szervezők.
A kulturális tárca ez évben mintegy 30 millió forinttal kevesebb támogatást tud adni a fesztivál megrendezéséhez, Miskolc új városvezetése pedig - az előző városvetéstől örökölt hatalmas adósság miatt - 60 millió forinttal volt kénytelen kurtítani a fesztivál költségvetését.

A közlés szerint a pénzügyi nehézségek ellenére a Bartók+Verdi 2011 szervezői minden erőfeszítést megtesznek annak érdekében, hogy megőrizzék a miskolci operafesztivál presztízsét, előadásainak minőségét, "ez tapasztalható is a programkínálat gazdagságán". Az érdeklődők március 24-től válthatnak belépőjegyeket az előadásokra.

A rendezvénysorozatot érintő megszorítások hírére adománygyűjtő akciót indított a kultúrát szerető magyar vállalkozók körében Schmidt Ferenc, az Életfa Országos Egészségőrző Programot működtető INS Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. A Millióval az ország millióiért címen március 30-án közzétett felhívásában úgy fogalmazott: feladatának érzi az ország közös értékeinek felkutatását és ismertté tételét a lakosság számára, ezért kéri, tegyék meg a felajánlásukat a magyar kultúra felvirágoztatásáért. Az első egymillió forintot Schmidt Ferenc ajánlotta fel.

Kövesse facebook oldalunkat is!