2020. október 28., 10:11

Balga Gabriella is állami kitüntetést kapott

A Magyar Ezüst Érdemkeresztet a független és demokratikus Magyarország érdekeinek elősegítése, valamint támogatása körül kimagasló érdemeket szerző magyar és külföldi állampolgároknak szokták adományozni minden évben az államalapítás évfordulójának alkalmából. Ezúttal – a koronavírus-járvány miatt – erre nem augusztusban, hanem október 26-án került sor.

Fotó: Gombos Lajos

A budapesti Pesti Vigadóban tartott ünnepségen – Haja Zsolt operaénekes, Horváth Adrienn táncművész, Nemes Zsófia táncművész-koreográfus, Baráth Emőke énekművész és Dusa Gábor fotográfus mellett – Balga Gabriella operaénekest is Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesítették. Az elismerést – Áder János köztársasági elnök megbízásából – az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára, Latorcai Csaba adta át, aki méltatásában kiemelte, hogy a kitüntetettek a hivatásuk gyakorlása során életüket cselekvően alakították úgy, hogy annak gyümölcsei nemcsak önmaguk, hanem mások javára is váljanak.

Az Operaház mezzoszopránja az állami kitüntetéssel kapcsolatos benyomásairól ekképpen nyilatkozott portálunknak:

Hihetetlen öröm és megtiszteltetés számomra ez a díj. Megbecsültnek és boldognak érzem magam. A koronavírus-járvány kirobbanása óta sok rossz ért bennünket, de az ilyen elismerés új erőt ad ahhoz, hogy tovább képezzem magam és teljes erőbedobással dolgozzak tovább.”
A lírai koloratúr mezzoszoprán szerepekben nyújtott kiemelkedő alakításai és példamutató művészi munkája elismeréseként kitüntetett Balga Gabriella már korábban is nyilatkozott lapunknak szót ejtve többek között gyermekkora fontos Ipoly menti helyszíneiről: „Mindig örömmel térek vissza a gyökereimhez. Szeretem Ipolyságot és az ottani embereket, ahogy a régi iskoláimat és tanáraimat is. Most már tudatosan is látom, hogy mennyire fontosak voltak számomra ezek az emberek, ez az iskola, az ő hozzáállásuk a diákokhoz, hozzám. Nélkülük nem így alakult volna az életem. Végtelen hálával tartozom nekik ezért.”
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.