Az álmok útján a For You - VIDEOKLIP

2021. április 11., 14:59
Horváth Szomolai Andrea

Új, nagyszabású videoklippel jelentkezik a népszerű szlovákiai acapella zenekar, a For You. A több magyar slágert is feldolgozó énekesek ezúttal Martin Harich előadó művét zenésítették meg.

Úgy tűnik, a For You acapella zenekar és a szlovák énekes Martin Harich dala már túlnőtte a szlovákiai zeneipart, méltán törhetnek nemzetközi sikerekre, a fejlettebb európai zenei piacon, míg a hazai rádiók még csak ízlelgetik és ismerkednek a vadonatúj feldolgozással.

A hazai közönség azonban örömmel fogadta a szlovákiai magyarság körében is rendkívül népszerű acapella zenekar új jelentkezését. A Right Beside You magyar felirattal is elérhető az acapella zenekar Youtube oldalán. Mindenképpen elmondható, hogy az acapella hangzás ezúttal is csodálatosan áll a szöveg mögött, a For You ismét nagyot alkotott. Martin Harich kellemes, érzékeket simogató hangja szépen aláfestődik az acapella lányainak vokáljával és szopránjával, míg a hangszernélküliség kifejezetten kellemesen hidegrázóssá teszi a slágert. 

A videoklipet Liptó meseszép tájain és egy kávéházi közegben forgatták.

Maga a szöveg az emberi élet sokszínűségéről, a sors útjairól szól. Arról, hogy lehet, hogy az, akit olyan nagyon keresel, már régóta ott áll melletted.

Az utómunkálatokat a For You pozsonyi stúdiójában készítették el. Az énekesek elmondják, régóta figyelték egymás munkásságát, és nem volt kérdés, hogy készítenek majd együtt egy dalfeldolgozást, éppen csak a megfelelő énekre és lehetőségre vártak. Eredetileg külföldön is terveztek forgatni a kliphez, de a járványügyi helyzet miatt végül a szlovákiai tájakon maradtak.

For You, Harich
Fotó: For You

A forgatás élményeiről Lantos Borbély Katica, a For You zenekar magyar ajkú énekesnője mesélt portálunknak. A forgatási munkák nagy részét januárban végezték el, nagyon hideg volt, de gyönyörű tájakat fedeztünk fel, és mindennel időben elkészültünk – nevet Katica. A forgatási nap végére a For You autója sárba süppedt. A fiúknak ki kellett vonszolni a járgányt. El tudjátok képzelni, hogy néztek ki… – meséli a jóízű backstage sztorit Katica.

A klipet és a pop stílusra hajazó zenét jól fogadta a szlovákiai közönség, a szlovákiai magyarok körében még csak most kezd terjedni- jegyzi meg Katica, hozzáteszi, reménykednek abban, hogy a magyar és a szlovák közösségnek van akkora ereje, hogy a dal, és ezzel összhangban a For You is nemzetközi sikereket érhessen el.

Mivel Martin Harich énekes a napokban utazik az Egyesült Államokba, nagy esély van arra, hogy az acapella zenekar hírneve is eljuthat a tengeren túlra. Az új dal live - kiajánlójához a For You magyarul is készített egy rövid köszöntést, hiszen rendkívül hálásak a felvidéki magyar közönségnek is, hogy szeretik és követik a zenekar munkásságát.

Az alábbi videóban a zenekar magyarul is köszönti a hallgatóit és nézőit:

Videó: ma7, múzsa

Kövesse facebook oldalunkat is!