2023. november 24., 13:05

Az Akácos út kapta Az év magyarnótája címet

A közönség szavazati alapján az Akácos út című nóta érdemelte ki Az év magyarnótája címet - tájékoztatta a Dankó Rádió az MTI-t csütörtökön.

hegedű
Fotó: unsplash.com

A Dankó Rádió idén először arra vállalkozott, hogy hallgatói segítségével megtalálja Az év magyarnótáját. A szavazás lezárultával a rimaszombati Dankó Klub koncertjén jelentették be csütörtökön az eredményt - közölték.

A győztes Akácos út mellett a legjobb öt dal közé bekerült még A vén cigány, a Halljátok, cigányok, a Hogyha ír majd édesanyám és a Nagy a feje, búsuljon a ló című nóta is.

"A kétfordulós szavazás során eddig még soha nem tapasztalt módon nyilvánított véleményt a "Dankó család". Elképesztő volt a hallgatók és nézők aktivitása: 1,7 millió fölött van azoknak a száma, akik megtekintették a Dankó Rádió Facebook-oldalára feltett szavazásra buzdító tartalmakat, amelyekkel segítséget kívántunk adni a legszebb magyarnóta kiválasztásának nem könnyű feladatához. Erre szükség is volt, hiszen elárulhatom, hogy végül igen kis szavazatkülönbség döntött az elsőségről, az első öt helyezésről. Kihirdetve az Akácos út című nyertes dalt, fontos kiemelnem, hogy az igazi "győztes" maga a magyarnóta népszerű, lelkünk rezdüléseit nemzedékek során át napjainkig visszatükröző, szeretett műfaja" - idézi a tájékoztató Eredics Gábort, a Dankó Rádió csatornaigazgatóját, aki kiemelte, hogy kis szavazatkülönbség döntött az elsőségről, az első öt helyezésről.

A szavazók között értékes nyereményeket sorsoltak ki, számos Dankó Rádió ajándékcsomag mellett a nyertesek részt vehetnek a Dankó Rádió decemberi élő stúdiókoncertjén, illetve a Duna szilveszteri műsorának felvételén.

A fődíjat, egy 250 ezer forint értékű szállodautalványt, a szerencsés nyertes a Duna csatorna Almárium című műsorának élő adásában veheti majd át.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.