Árnyék – elkészült a For You saját videoklipje

Horváth Szomolai Andrea 2019. május 09., 18:39

Saját szerzői videoklipet adott ki a Magyarországon és a felvidéki magyar közösségekben is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő For You acapella zenekar.

Fotó: For You

Az Árnyék című dalban olyan emberek érzéseit énekli meg a három férfi és két női tagból álló együttes, akik túl sokat adnak magukból egy arra nem méltó partnernek. A dal az együttes saját szerzeménye, a szöveget Nika, az énekesnő írta saját tapasztalatai alapján, így a mondanivaló valóban közel állhat minden hasonló érzéseket megélő ember szívéhez – közölte a ma7-tel a For You magyar ajkú énekesnője, Lantos Borbély Katica.

 Az Árnyék című szerzemény kimondja, mennyire boldogtalan lehet valaki, ha kevesebbet tud meríteni egy kapcsolatból, mint amennyit megérdemelne, és a megoldási kísérletek is kudarcba fulladnak. A zenekar fekete-fehér színek játékával és táncosok segítségével akarja átadni az üzenetet és választ adni az élet nagy kérdéseire, menni vagy maradni. A videoklip központi eleme egy üvegfal, amely a képernyőn megjelenő pár megosztó gondjait szimbolizálja. A szlovákul szóló dal angol feliratot is kapott, Katica kinyilvánította, reméli, hogy annak ellenére, hogy a szlovák nyelven szóló dal a magyar rajongóiknak is tetszik majd.

A For You énekegyüttes nagy népszerűségnek örvend a Felvidéken is, ahol főleg azzal lopták be magukat az emberek szívébe, hogy a szlovák anyanyelvű tagok is előszeretettel és nagy kedvvel énekelik el a legnagyobb magyar slágereket,

és egyáltalán nem jelent gondot számukra a két vagy többnyelvű konferálás és a közönség anyanyelven való megszólítása. Katica, a zenekar egyetlen magyar ajkú tagjaként mindig hangsúlyozza, magyarországi fellépéseik alatt külön kérik őket arra, hogy mutassák be a szlovák zenei jellegzetességeket. A For You nemzetközi szinten is kiválóan képviseli mind a magyar mind a szlovák zenei vonalat. A szlovákiai Pentatonixként emlegetett zenekar nyár elején egy nemzetközi acapella versenyen is részt vesz Ausztriában.

0 HOZZÁSZÓLÁS