2020. november 10., 14:03

Armageddon – Hallgassák meg a Kingfishers bemutatkozó dalát!

Még 2020. október 24-én jelent meg a leglátogatottabb videómegosztó portálon az ipolysági Kingfishers bemutatkozó dala. Az Armageddon című szerzeményt Horváth Ádám balassagyarmati stúdiójában rögzítették. A fiatal zenészekkel ennek apropóján beszélgettünk…

Fotó: Kingfishers

Az elmúlt időszakban egy kisebb átalakuláson ment keresztül a zenekarotok. Minek köszönhetőek a tagcserék? Zeneileg is átalakultatok?

Nagy Bálint: Zenekarunk 2019 nyarán alakult, az akkori formáció hét tagot számlált különböző zenei berkekből (népzene, komolyzene, verséneklés, stb.). Rendkívül tehetséges fiatal zenészekről van szó, csakhogy a csapat zenei ízlése eléggé eltérő, a későbbiekben ez vezetett a tagcserékhez és a jelenlegi formáció 2020. februári megalakulásához.

Villant Enikő: Ekkor jöttem én is a képbe. Kicsit félve, de annál nagyobb lelkesedéssel léptem be a csapatba. Féltem, hisz még soha nem énekeltem rockzenekarban. Gondoltam, megpróbálom; jobb, mint ha hagynám veszni ezt a lehetőséget. Ami azt illeti, még mindig próbálgatom, hogy legjobban hogyan passzolna a hangom ehhez a zenei stílushoz. Az Armageddon című dalunk megjelenése után néhány dicsérő szót is kaptam az éneket illetően, ez jó jel. Remélem, nem csak jófejségből dicsértek.

Molnár Ákos: A zenekar stílusa a keményebb rock irányába fordult az átalakulás óta, illetve át kellett formálnunk a már meglévő dalokat úgy, hogy hegedű és billentyű nélkül is jól szóljanak.

Júliusban volt arra lehetőségetek, hogy ebben az új felállásban lépjetek fel. Mi történt veletek azóta? Hogyan haladtatok a stúdiómunkálatokkal?

Villant Enikő: A júliusi bemutatkozó koncertünkön kívül szerencsénk volt még kétszer színpadra állni az augusztusi hónapban. Közben folytak a stúdiómunkálatok is. Egyelőre egy dal felvételét engedte a pénztárcánk; azóta sem eszünk, de legalább boldogok vagyunk…

Néhány hete hallgatható az első felvétel tőletek. Mi ihlette a dal megírását?

Nagy Bálint: A dalszöveg 2018-ban íródott, a világunkat felemésztő erőszak ihlette. Ami a hangszerelést illeti, egy jammelésből született, majd az alapkoncepció kidolgozásával új szárnyra kapott a dal.

További dalaitokban milyen témákat dolgoztok fel?

Nagy Bálint: Költeményeink különös költői képekkel balzsamozott kontemplációk.

Említésre méltó a dalhoz készült grafika, ami Matyis Sára munkája. Ez lesz a készülő albumotok borítója is?

Villant Enikő: Sára instagram oldalára /fool_raccoon/ feltöltött grafikái sarkalltak arra, hogy őt kérjem fel erre a munkára. Az első pillanattól fogva nagy lelkesedéssel állt az új kihívás elé. Elküldtük neki az Armageddon felvételét, megbeszéltük az elképzeléseinket, aztán igazából rábíztuk az egészet. A végeredmény pedig magáért beszél.

Molnár Ákos: A készülő albumunk borítója pedig top secret.

Kezdő zenekarként milyen nehézségekkel kell szembenéznetek a járványhelyzetben?

Molnár Ákos: Talán a legnagyobb problémát a korlátozások jelentik, emiatt a próbákat is nehezen tudjuk megoldani.

Villant Enikő: …és maszkban nehéz énekelni.

Egyébként mi a zenekar nevének a története?

Nagy Bálint: Úgy éreztem, hogy a zenekarunk nevének kell egy helyi vonatkozás, az ihletet pedig a Ramsar és Somos tanösvények epicentrumában található Jégmadár látogatóközpont adta. Kikerestem, hogy angolul mi a jégmadár, a többi már történelem…

A Kingfishers tagjai - Villant Enikő – ének, gitár; Molnár Ákos – dob; Nagy Bálint – gitár; Tauber Krisztián – basszusgitár, vokál
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.