2021. március 19., 09:05

Alfától Operáig - új online kérdezz-felelek indul az Opera társulatával

Az OperaLive 100 ingyenes online közvetítését követően a Magyar Állami Operaház új internetes programjával kívánja közelebb hozni művészeit és munkatársait az opera és a klasszikus balett szerelmeseihez. 

Galéria
+2 kép a galériában

Az Alfától Operáig adásaiban az Opera együtteseinek 180 tagja, valamint alkotók és vezetők válaszolnak komoly és komolytalan, művészi és személyes kérdésekre 21 változatos témakörben, napi 3-4 percben.

A sorozat 2021. március 16-tól 12 héten át jelentkezik naponta két alkalommal 7 és 19 órától az Opera Facebook-oldalán, de a teljes lejátszási lista az Opera YouTube-csatornáján is elérhető lesz.

aflatol_operaig_-_bretz_gabor_-_foto_nagy_attila.jpg

Az első héten az Opera olyan jeles alakjai válaszolnak, mint az operaénekesek közül Komlósi Ildikó, Rost Andrea vagy Bretz Gábor, a balettművészek közül Leblanc Gergely és Balázsi Gergő Ármin, az opera alkotói, vezetői közül pedig Szinetár Miklós címzetes főigazgató és Solymosi Tamás balettigazgató.

A sorozat első megszólalója Felméry Lili magántáncos volt, aki a napokban ünnepelte 30. születésnapját. Az ő videója ITT látható.

Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.