2020. augusztus 9., 14:06

Albumot keresztel a ChapteR 5

2020. augusztus 15-én, szombaton újabb koncertestre kerül sor az ipolysági Garden Café udvarán. A rendezvénnyel kapcsolatban a ChapterFest elnevezésű zenei fesztivál ötletgazdáját, a melodikus metált játszó ipolysági ChapteR 5 zenekart kérdeztük.

Fotó: ChapteR5

Portálunk olvasóinak hogyan mutatnátok be magatokat?

A zenekar 2018 októberében alakult Sýkora Zoltánnal (dobok), Bartos Máté Jaroslavval (ének, gitár), Tóth Gáborral (basszusgitár) és Farkas Tamással (ritmusgitár). Rövid idő után a zenekar tagjainak útjai elváltak, konkrétan Gábor és Tamás léptek ki a bandából. Mivel Zoli és Máté motivációja nem csitult, igyekeztek újraéleszteni a bandát, ami kis idő után sikerült is. Ekkor csatlakozott a két új tag, Fehér Patrik és Velebny Krisztián. Mivel mindketten gitárosként léptek a bandába, Máté szerepe némileg megváltozott: az éneklés mellett basszusgitárosként folytatta.

Ki tudnátok emelni néhány fontos mozzanatot a zenekar eddigi történetéből?

Az egyik fontos lépés az volt, hogy a megmaradt két alapító tag a nehézségek ellenére sem adta fel a harcot. Ennek köszönhető, hogy ma is aktívan működünk. Nagy sikerként könyveljük el a tavalyi komáromi Bandák Csatáján aratott győzelmünket (valójában ez volt az első koncertünk). Sikerült továbbá bekerülnünk a dunaszerdahelyi 14. Rockfeszt fellépői közé is. Az internetes szavazást követően csak tízen kerülhettek be ide a mintegy száz banda közül. Ez egyébként az idén is sikerült, a járványhelyzet miatt azonban a rendezvény elmaradt. Különösen nagy öröm számunkra, hogy meghívást kaptunk Gombaszögre, így mi is gazdagíthatjuk a nyári tábor fellépőinek sorát.

Miben lesz más a ChapterFesten való fellépésetek, mint az eddigi koncertek? Készültök valamilyen különlegességgel?

Részünkről ez egy lemezbemutató koncert lesz; a koncert során kereszteljük meg a Find Our Way című albumunkat, amely nyolc dalt tartalmaz.

Hol készültek az album dalainak felvételei?

A dalok felvétele Fehér Patrik házi stúdiójában történt, majd a professzionális audio szolgáltatást nyújtó Audio Wizzards dolgozta fel azokat. A stúdiózás közben sokat tanultunk, nagyon jó tapasztalat és szórakozás volt egyaránt. A későbbiekben egy profi stúdió meglátogatása a cél, ahol igazán kiadhatjuk, ami bennünk van.

Az általatok szervezett ChapterFesten további négy zenekar is fellép majd. Miért éppen őket hívtátok a fesztiválotokra?

Mind a négy bandával baráti kapcsolatban vagyunk. Ha ők hívnak, megyünk, s ez fordítva is igaz. Szívügyünknek tartjuk a környék fiatal tehetségeinek bemutatását, így zenél majd a Kingfishers, de lesznek igazi régi motorosok a dunaszerdahelyi járásból, a White Dragon; ők klasszikus rock slágereket fognak játszani. Rajtuk kívül jelen lesz a velünk azonos életszemléletű testvérzenekarunk, a Babadara is. Velük már tavaly is több helyen felléptünk. Végül, de nem utolsó sorban, bemutatkozik egy teljesen új felállású ipolysági zenekar, a Castaway, amelynek tagjai Green Day-nótákat nyomnak. Gyertek el sokan, jó kis buli lesz!

A Chapter 5 a Gombaszög LITE színpadán is feltűnik, augusztus 20-án. További információkért látogassanak el a zenekar közösségi oldalára, ide kattintva.
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.