2019. május 28., 07:55

A Toscával kezdi meg új évadát a milánói Scala

Puccini Tosca című operájával nyitja meg új évadát december 7-én a La Scala, ahol 11 új bemutatót tartanak a 2019/20-as szezonban – jelentette be hétfőn a milánói operaház főigazgatója, az osztrák Alexander Pereira.

milánói scala
Fotó: TASR

A művet Riccardo Chailly zeneigazgató vezényli, a címszerepet Anna Netrebko énekli, Scarpia szerepében Luca Salsi olasz baritont hallhatja a közönség.  A Toscának azt a változatát tűzik műsorra, amelyet az opera 1900-as római premierjén mutattak be. A rendező Davide Livermore, aki már a folyó évadban is nagy sikert aratott a Scalában Verdi Attilájával.

Pereira közlése szerint 2020 februárjában és márciusában bemutatják Verdi Trubadúrjának Alvis Hermanis-féle rendezését, amelyet már 2015-ben láthatott a közönség a Salzburgi Ünnepi Játékokon.

A következő évad további fénypontjai közé tartozik a La Scala egy új produkciója, Richard Strauss Salome című operája Riccardo Chailly dirigálásában és Damiano Michieletto rendezésében.

Ugyancsak új produkció a milánói teátrumban Debussy Pelléas és Mélisande című operája Daniele Gatti vezényletével és Matthias Hartmann rendezésében.

Zubin Mehta Verdi Álarcosbáljával tér vissza a Scalába. A darabot az Oscar-díjas Gabriele Salvatores rendezi, aki 2017-ben A tolvaj szarkával debütált Milánóban.

Mehta vezényli 2020 júliusban és novemberben Verdi Traviata című operáját is, amelyet Liliana Cavani olasz filmrendezőnő rendezésében mutatnak be.

A milánói operaház Beethoven összes szimfóniájának előadásával tiszteleg a német zeneszerző előtt születésének 250. évfordulója alkalmából.

Különleges figyelmet szentelnek a 19. és 20. századi olasz operának, ennek részeként bemutatják például Umberto Giordano Fedora című operáját, a nagy tenorok kedvencét, amellyel visszatérhet a La Scala színpadára Roberto Alagna, Szonja Joncseva bolgár szopránnal az oldalán.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.