2011. május 7., 18:55

A Sziget a világ top 10 fesztiválja között

NEW YORK. A Cheapflights amerikai internetes utazási oldal szerint a Sziget a hatodik a tizes listán. „Európa egyik legnemzetközibb zenei rendezvénye, amelyen szinte minden stílusra jut egy színpad a világzenétől a blues-on és a dzsesszen át a rockig“ – áll a Sziget értékelésében.

A Sziget idén már több külföldi fesztivállistán is előkelő helyezést ért el. Legutóbb április végén a Financial Times zenei fesztiválokról szóló körképében szerepelt. A gazdasági és pénzügyi napilap összeállításában hetet emelt ki a világ zenei fesztiváljainak sorából, közte a Szigetet.

A Cheapflights most nyilvánosságra hozott listájának első helyét egy kaliforniai művészeti és zenei fesztivál, az Indio városában megrendezett Coachella Valley Music and Art Festival foglalja el, amely az Egyesült Államok egyik legnagyobb fesztiváljaként a legkülönfélébb zenéket kínálja az alternatív rocktól a hip-hopon át az elektronikáig. A második a dániai Roskilde Festival, Európa egyik legnagyobb zenei fesztiválja, amelyet idén június 30. és július 3. között rendeznek meg.

A harmadik helyet egy júliusi horvátországi rendezvény, a Soundwave Music Festival szerezte meg. Az egyre népszerűbbé váló tengerparti fesztivál különlegessége, hogy szervezői kijelöltek egy több európai nagyvárost érintő útvonalat, amelynek egyes pontjain előre megadott időpontokban találkozhatnak a Soundwave-re tartó résztvevők, és így együtt autózhatnak a horvát tengerpartra.

A skóciai T in the Park a negyedik, és szintén egyre népszerűbb rockfesztivál, amelyre volt olyan év, hogy 90 perc alatt elfogyott minden jegy. Az ötödik helyet a Montreali Nemzetközi Dzsesszfesztivál (Festival International de Jazz de Montréal) foglalja el, amely a kanadai nagyváros szívében június 25. és július 4. között várja a stílus szerelmeseit. A hatodik helyen szereplő Szigetet a listán az Oszakában és Tokióban megrendezett Summer Sonic Festival követi, amely helyi japán zenészeket és nemzetközi sztárokat egyaránt felvonultat augusztus 13-án és 14-én, a két városban ugyanazzal a programmal.

A spanyolországi Festival Internacional de Benicassim tengerparti rendezvénye, amely leginkább a rock, az elektronikus zene és a pop kedvelőinek szól, a nyolcadik a listán délután 5-kor kezdődő és reggel 8-ig tartó koncertsorozataival. A spanyol fesztivált egy angliai követi, a Wight-szigeten megrendezett Bestival, amely talán az egyik legeklektikusabb fesztivál a világon. A szeptember 8. és 11. között zajló zenei rendezvény legnépszerűbb eseménye a jelmezbál, amelyen tavaly 55 ezren vettek részt, Guinness-rekordot döntve ezzel. Az utolsó a listán a nürnbergi Rock im Park és a Nürburgringen megrendezett Rock am Ring "ikerfesztiválja", amelyet a két helyszínen azonos fellépőkkel július 3. és 5. között rendeznek meg.

Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.