2011. március 28., 20:08

A Quimby első alkalommal Dunaszerdahelyen

DUNASZERDAHELY. Expresszív zenei világ, erőteljes előadásmód, szimbolikus szövegvilág jellemzi az idén jubiláló Quimby zenekart, amely Dunaszerdahelyen is telt ház előtt játszott. A csallóközi városban ülős koncertet adtak, aminek köszönhetően más szemszögből világították meg dalaikat.

A Quimby zenekar 1991-ben alakult Dunaújvárosban. Alternatív rockegyüttesként tartja őket számon a zenei világ. Dalaikat sanzonos hangvételű dalok, intenzív előadásmód, szimbolikus szövegvilág jellemzi. Februárban nagy meglepetés érte a Quimbyt. Legutóbbi öt albumukból négy aranylemez lett, egy pedig platinalemez. „Az említett korongok mind az elmúlt öt évben jelentek meg, és egytől egyig a Quimby munkásságának ékkövei. A pályafutásuk egyik legnagyszerűbb, legösszeszedettebb, vagy ha úgy tetszik, "legquimbysebb" korongjának tartott Kilégzés immáron aranylemez, ahogy a Family Tugedör című válogatáslemez, a Lármagyűjtögető címet viselő maxi, és a nemrégiben megjelent Kicsi ország is. A platina fokozatot egyelőre csak a 2009-ben napvilágot látott Ajjajjaj érte el, de remélhetőleg a többi is követi majd.” – olvasható a napvilág.net oldalán.

 

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.