A pénzével együtt távozott a jubileumi Woodstock szponzora

muzsa.sk 2019. május 16., 13:45

Pert nyertek az augusztusra tervezett Woodstock 50 fesztivál szervezői a rendezvény korábbi finanszírozó partnere ellen, így a fesztivál megvalósítása ismét sínen van - közölték a szervezők.

Woodstock, 50 éve Fotó: Ralph Ackerman
Megnyerte a hétfőn indított pert a jubileumi Woodstock fesztivál szervezője, amit a korábbi támogató partnere ellen idnított, mert az szeretett volna kihátrálni az együttműködésből elsősorban a fesztivlá veszélyes körülményei miatt. A Woodstock 50 fesztivált az 50 évvel ezelőtt a New York állambeli Bethelben megrendezett, híres woodstocki fesztivál évfordulóján, augusztus 16. és 18. között akarják megrendezni a New York állambeli Watkins Glen International autóversenypályán. Az 50 évvel ezelőtti poptörténeti jelentőségű fesztiválra emlékező rendezvényre több mint 80 fellépő művészt hívtak meg, köztük Jay-Z-t, A Creedence Clearwater Revivalt alapító John Fogertyt és Miley Cyrust is.

A rendezvény fő szponzora, a Dentsu japán cég egyik vállalata, az Amplifi Live azonban április 29-én lefújta az eseményt arra hivatkozva, hogy megakadtak az előkészületek, és
szerintük a szervezők nem tudják garantálni a közönség és a fellépők egészségét és biztonságát.

Ráadásul a cég akkor gyorsan vissza is hívta a fesztivál eredeti, 49 millió dolláros (14 milliárd forintos) költségvetéséből április végére megmaradt a 17,8 millió dollárt (5,2 milliárd forintot) a fesztivál bankszámlájáról. New York állam legfelső bíróságának bírája Barry Ostrager szerdán úgy döntött, hogy a japán cégnek nem volt joga ahhoz, hogy egyoldalúan lefújja a fesztivált. Ennek ellenére a bíró azonban kétségeinek adott hangot a fesztivál megvalósíthatóságát illetően. Döntésében erre elég egyértelmű utalást tett: „úgy tűnik, hogy nem lehet megvalósítani a fesztivált”. Talán ezért is lehetett, hogy a bíró végül nem rendelte el, hogy a szponzor visszaadja a 17,8 millió dollárt a szervezőknek.

Közben a fesztivál főszervezője, Gregory Peck azt nyilatkozta, „sínen van Woodstock 50. Már nagyon várjuk, hogy elhozhassuk ezt a fontos rendezvényt a közönségnek ezen a nyáron”. A Dentsu cég pedig bejelentette, hogy a bíróság ugyan úgy döntött, hogy egyoldalúan nem mondhatják le a fesztivált, nekik mégsem áll szándékában a rendezvény további finanszírozása.

A következő felvételen a legendás Jimi Hendrix gitározik az 50 évvel ezelőtti fesztiválon:

Forrás: Origo
0 HOZZÁSZÓLÁS