2024. július 7., 08:16

A Kingfishers vitte el a pálmát Komáromban – KÉPEKKEL

Komáromban, a Tiszti pavilon előtti téren rendezték meg a hétvégén a HashtagKN és a 10. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle tehetségkutatók összevont döntőjét. A rendezvény az Egressy Béni Városi Művelődési Központ főszervezésében, a SZMAZE, az Öröm a zene és a Peron Music Alapítvány társszervezésében valósult meg.

kingfishers_csp
Galéria
+12 kép a galériában
Kingfishers
Fotó: Cserteg István

A szabadtéri tehetségkutatóra a 15 jelentkező közül 8 zenekar kapott meghívást, végül heten tudták vállalni a megmérettetést, ugyanis a Bogas nevű formáció betegség miatt visszamondta a szereplést.

cloudburst_csp
CloudBurst
Fotó:  Cserteg István
A pénteki napon négy előadó lépett fel: a jókai Totalica, a csallóközi és mátyusföldi muzsikusok alkotta CloudBurst, a komáromi José LIVE és az ipolysági Kingfishers.

Az együtteseket Cserteg István művelődésszervező, a Peron Music Tehetségkutató alapítója, a Peron Music Alapítvány volt igazgatója és a tatai Peron Tehetségközpont vezetője; Emmer Péter, kétszeres Harmónia-díjas gitáros-énekes, zeneszerző, dalszövegíró; Csenger Ferenc, az RTVS dramaturgja és Domonkos Pál művelődésszervező, a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ kulturális menedzsere, az Authentica Kultúra Határok Nélkül szervezőiroda vezetője zsűrizte.

chowteez
Chowteez
Fotó:  Lacza Gergely
Szombaton a budapesti és zselízi zenészekból álló Nepertu, a bősi Afium és a tatai Chowteez foglalhatta el a színpadot.

Mivel Cserteg István egyéb teendői miatt aznap nem tudott megjelenni a rendezvényen, így szombaton a SZMAZE elnöke vette át a szerepét.

zsuri_csp
A zsűri
Fotó:  Cserteg István

A zsűri a szerzemények kiforrottságát, a hangszerelést, az egyediséget, a dalszövegek minőségét, a mondandó és a zene közti kohéziót, a produkció átélését (feeling), a hangszeres tudást és kiforrottságot, a színpadi megjelenést és koreográfiát, továbbá az összhatást értékelte.

kingfishers_csp2
Kingsfishers
Fotó:  Cserteg István
Az első helyet a Kingfishers kaparintotta meg, akik 1000 eurós jutalomban részesülnek az Egressy Béni Városi Művelődési Központ jóvoltából. Ezenkívül részt vehetnek az Öröm a zene országos nagy döntőjében, ahonnan 10 produkció jut tovább a Hangfoglaló Program induló zenekari programjának élő meghallgatására.

(Ennek alapfeltétele, hogy érvényes pályázatot adjon be az NKA Hangfoglaló Program induló előadókat támogató pályázati kiírására.) Az ott kiválasztott zenekarok elnyerheik az NKA Hangfoglaló Program induló előadókat támogató pályázati támogatását, amely 4.000.000.- Ft is lehet. Az Öröm a zene sorozat döntőjének győztese 1.000.000 Ft értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzést nyer a HANOSZ tagságának képviseletében gyártott, vagy forgalmazott termékekből. A Kingfishers a Peron Music Alapítvány támogatásával kb. 1000 euró értékű social különdíjat is nyert, ami személyre szabott social média tréning és mentorprogram a Smart Marketing jóvoltából. Ez még nem minden, ugyanis a Ma7 Médiacsalád egy stúdióbeszélgetésre invitálja a zenekar tagjait a Múzsa nevű kulturális rovat számára.

totalica_csp2
Totalica
Fotó:  Cserteg István
Az előkelő második helyen a Totalica végzett. Nyereményük 500 eurós jutalom az Egressy Béni Városi Művelődési Központ jóvoltából, továbbá stúdióbeszélgetés a Ma7 Médiacsalád kulturális rovatának kamerái előtt.
afium
Afium
Fotó:  Lacza Gergely
A dobogó harmadik fokára az Afium zenekar állhatott, akik 300 eurós jutalmat vihetnek haza az Egressy Béni Városi Művelődési Központ jóvoltából, továbbá a fiúk szintén szerepelhetnek a Ma7 Médiacsalád stúdiójában, a Múzsa műsorában.
nepertu
Nepertu
Fotó:  Lacza Gergely

Komárom város jóvoltából 500 eurós hangszervásárlási utalvány birtokosa lett a Nepertu zenekar, továbbá José LIVE ingyenesen részt vehet a jövő évi tatabányai Peron Tehetségkutató Fesztiválon.

jose-live_csp2
José LIVE
Fotó:  Cserteg István

A rendezvény támogatói Komárom városa és a KULTMINOR, a kiemelt mediális partner pedig a Ma7 Médiacsalád voltak.

afium
Galéria
+12 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.