2022. június 4., 08:25

A Designed to Rise új dalához videóklip is készült

2022. június 3-án jelent meg Fehér Patrik és Fodor Péter új stúdióprojektjének, a Designed to Rise-nak a legújabb dala.

Designed to Rise
Fehér Patrik (balra) és Fodor Péter a klipforgatáson
Fotó: Fehér Patrik

Amint arról korábban már beszámoltunk, a melodikus metált játszó, 2018-ban alakult ipolysági ChapteR5 2022 januárjától szólógitárosa, vokálosa és zeneszerzője, Fehér Patrik nélkül zenél tovább. A gitáros az általa korábban megírt, de fel nem használt dalokat – Fodor Péter közreműködésével – Designed to Rise név alatt jelenteti meg. A projekt első dala, az Új világ, a hozzá készült videóklippel együtt április 14-én vált elérhetővé.

A Find the Sunrise a keményebb dalaink közé sorolható. Tele van sötét és szomorú érzésekkel. Az ember sokszor úgy gondolja, nincs kiút, s úgy érzi, egyedül nem tud megmozdulni, segíteni önmagán. Gyakran viszont a gondjaink gyökérokai mi magunk vagyunk, senki és semmi más. Erről szól ez a dal”

– árulta el kérdésünkre Fodor Péter.

Mint mondta, a dalszöveget a nyitrai Try zenekar énekese, Ján „Johny” Ločaj írta, és ő is énekelte fel.

Érdekes volt, hogy a munkálatok egyszerre három fronton, Pozsonyban, Nyitrán és Ipolyságon folytak. A klip felvétele és vágása mintegy 40 órát vett igénybe; a hangszeres részét Ipolyságon és környékén, az énekes felvételeket pedig Nyitrán, Ľuboš Steinemann segítségével rögzítettük. A felvett anyagot végül nálam, Pozsonyban vágtuk össze”

– tette hozzá, majd ezúton is köszönetet mondott mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult a videó megvalósításához.

Ami a következő dalokat illeti, több is készülőben van, az egyik esetében már csak az utolsó simítások vannak hátra. A tervek szerint egy hónap múlva klipet is forgatnak hozzá. Fodor Péter elmondása alapján ez a dal is szomorkás hangvételű lesz, viszont teljesen más okokból: ezzel a dallal reflektálni kívánnak az orosz–ukrán-háborúra és a hatalomtól megvakított egyénekre.

A klip ide kattintva, a leglátogatottabb videómegosztó portálon is elérhető. Friss információkért érdemes követni a Designed to Rise közösségi oldalát is.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.