2020. január 9., 20:08

42 év után tér vissza a bandába a P. Mobil régi-új dobosa

A P. Mobil együttes január 5-én jelentette be közösségi oldalán, hogy Szebelédi Zsolt és a zenekar útjai különválnak. Azóta már az új dobos kilétére is fény derült.

Galéria
+2 kép a galériában
Szebelédi Zsolt
Fotó: P. Mobil

Az 1987-es születésű Szergya, azaz Szebelédi Zsolt tíz évvel ezelőtt lett a P. Mobil tagja. Elmondása szerint a Kőbányai Zenei Stúdióban oktató Németh Gábor által ismerte meg Papp Gyulát, a zenekar korábbi billentyűsét. Az ő javaslatára jelentkezett a P. Mobil megüresedett dobos posztjára. A meghallgatás után rögtön a zenekar tagja lett.

Rengeteg szeretetet és élményt kaptam a Mobilban eltöltött tíz év alatt. E mellett rengeteg dalt játszottunk, amiből jó pár zeneileg hozzám kötődik. Egy jó nagylemeznyi anyag”

– fogalmazta meg a Kőbányai Zenei Stúdió végzett hallgatója, aki még az iskolaévei alatt alapította meg saját bandáját, a VálaszÚt zenekart, ahol énekesként, gitárosként és dalszerzőként is tevékenykedik. A közösen meghozott döntés hátterében az áll, hogy – miként az az örökmozgók közleményéből is kiderül – Zsolt elsősorban a saját zenei elképzeléseit szeretné megvalósítani, ami egyeztetési gondokat okozna a jövőben.

Szebelédi Zsoltot az a Pálmai Zoltán váltja, aki 1974 és 1978 között már tagja volt a P. Mobilnak. A most 65 éves dobos az egyetlen zenész, aki valóban „fekete báránynak” mondhatja magát, hiszen az évek során megfordult a Hobo Blues Bandben és a Beatricében is.

A P. Mobil motorja, Schuster Lóránt ekképpen emlékezett vissza 1977 decemberének utolsó napjaira, pontosabban az Uránia Moziban zajló koncertjükre:

Lejátszottuk az első napot, és másnap gyülekeztünk a következőre. De a dobosunk nem volt sehol. Kerestük, telefonáltunk, semmi. Végül az előttünk játszó Mini dobosa, Németh Tamás »Nemecsek« és még néhány ott lévő zenész segített ki minket. Rémálom! Mint kiderült, behívták a honvédséghez »adategyeztetésre«, kezébe nyomták a behívóját, és azonnal ott is fogták. Végül sikerült leszerelnie, és újra játékra jelentkezett. Szavaztunk, hogy mi legyen. Bencsik, Cserháti, Kékesi az utódja, Mareczky Totó maradását akarta. Egyedül Vikidál szavazott arra, hogy visszavegyük. (Totó és én nem szavaztunk.) Aztán az élet elsodort minket egymástól. De most, 42 év, 1 hónap és 15 nap után újra Pálmai Zoltán a P. Mobil dobosa.”

A zenekar első 2020-as koncertjére Dunaszerdahelyen kerül majd sor; február 15-én a Soul Hunterben lépnek majd színpadra Aranylakodalom című műsorukkal.

Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.