2018. augusztus 21., 12:11

16. Nyári Zenei Est a somorjai At Home Galleryben

Immáron 16. alkalommal rendezi meg a Nyári Zenei Est című rendezvényét az At Home Gallery. A rendezvény helyszíne a somorjai zsinagóga.

 

At Home Gallery Nyári zenei est
Médialapozó
Fotó: At Home Gallery
Az első napon, szombaton, augusztus 25-én 19.00 órai kezdettel

 „Magyarországnak fényes világa”

(Századok magyar zenéje európai kitekintéssel, népi és írott forrásokból) című koncertjére kerül sor. 

Fellép:

Sebestyén Márta (ének, furulya, dob)

és

Andrejszki Judit (ének, csembaló, orgona, dob)

 

Sebestyén Márta, Kossuth-  és Liszt Ferenc-díjas magyar népdalénekes, előadóművész, az UNESCO Művész a békéért (UNESCO Artist for Peace) kitüntető cím viselője közös koncertjeikről a következőket mondta: „Kettőnk habitusa, zenei gondolkodása nagyon hasonló, noha hangfajtánk, stílusunk eltérő - mégis sok a közös! Gyönyörűen összesimul a népzene rusztikus volta, hús-vér előadásmódja a reneszánsz nem kevésbé vérbő és örömteli dalaival, - sajnos többnyire „túlszépelgik", túlfinomkodják, s az embereknek téves képzete támad mindkét zenei világról... Mi próbáljuk „emberközelbe" hozni a mai közönséghez, élvezhető formában, személyes kommentárokkal, közvetlen stílusban."

Andrejszki Judit a műfajában ismert és több rangos díjjal elismert művész régizene szakon végzett Lengyelországban, barokk-énekes, orgonista és csembalóművész, a Musica Profana és Corvina Consort tagja.

A rendezvény másnapján, augusztus 26-án 19.00 órai kezdettel

Iva Bittova (CZ), világhírű cseh zenész mutatkozik be a somorjai közönségnek

A magyar-cseh roma családból származó Iva Bittová, a cseh jazz, az alternatív, avantgárd zene nemzetközileg is elismert egyénisége. Tehetséges színészként tűnt fel, de néhány éven belül egyre intenzívebben énekesi és hegedűművészi pályára tért át. Eddig több mint harminc hanghordozója jelent meg, és a világ számos országában adott koncertet. Olyan művészekkel lépett fel, mint Bill Frisell, Bobby McFerrin, Barbara Maria Willi vagy az amerikai Bang on a Can All-Stars együttes.

A rendezvényre jegyek korlátolt mennyiségben kaphatók

(Somorja, Mliečňanská 7, tel.: 0903 255 681, athomegallery@gmail.com).

Fotó:  At Home Gallery

At Home Gallery Nyári zenei est
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.