Mézeskalácsdíszítés - VIDEÓ

2020. október 18., 14:04
ma7 Tóth Tünde

Ismét olyan hetek jönnek, amelyek során a szülők egy esetleges osztály vagy iskolabezárás miatt több időt töltenek együtt otthonaikban. Ilyenkor bizony hasznos, ha kreatívan tudják kitölteni a megnövekedett mennyiségű szabadidőt. Ennek egyik jó módja, ha közösen sütnek-főznek a konyhában. Lehet készíteni például mézeskalácsot. Ennek egyik mestere Nagy Tímea, akinek remekművei rendkívül népszerűek. A mézeskalács készítő szívesen osztja meg tudását felnőttekkel és gyerekekkel egyaránt. 

Videó: ma7

Stábunk ezúttal egy gyerekeknek szóló mézeskalácsdíszítő-tanfolyamon forgatott, melynek tematikája az ősz volt. A csupa lányokból álló csapat precízen és nagy odafigyeléssel díszítette a levelet, makkot, mókust, sündisznót és tököt. Valamennyien jártak már Tímea foglalkozásain és mindannyian úgy vélik, hatalmas móka a mézeskalácsdíszítés.

Tisztában voltak olyan fogalmakkal, mint a kontúrozás, betöltés, szárítás - tehát minden olyannal, amely egy igazán csinos mézeskalács elkészüléséhez szükséges.

Gyönyörű munkák születtek, a lányok elmondása szerint volt, akinél őszi díszítésként szolgálnak majd a kalácsok, mások viszont alig várták, hogy megehessék őket. 


Tímea szerint

egy ajándékként szánt mézeskalács akár évekig is elállhat. 


Az édesanya teljesen véletlenül csöppent bele Mézeskalács országba. Egy alkalommal kisfiával készítettek a karácsonyfára díszítésként a finomságokból, ezt lánya feltöltötte a közösségi hálóra, onnan kezdve pedig záporoztak a külső megrendelések. Van olyan karácsony előtti nap, mikor több száz mézeskalácsot díszít, de ahogy mondta, sohasem unja meg, mert szenvedélyesen szereti, amit csinál. 
 

Kávézó