2022. december 4., 18:00

Advent második vasárnapja - ,,Osszuk meg terheinket!'' - VIDEÓ

Advent második vasárnapján az Ünnepváró füleki stúdiójában a sajógömöri Lóczy Tibor evangélikus lelkész volt a vendégünk, akivel nem csak az adventi időszakról, a közelgő ünnepről, de a hit erejéről is beszélgettünk.

Elmesélte nekünk, élete legnehezebb időszakában hogyan szólította meg Őt az Úr és miként sikerült a hit erejével folytatnia útját. 

Tehermentesíteni a másikat. Valóban legyen ideje arra, hogy egy kicsit elcsendesedjen, egy kicsit megpihenjen, kicsit feltöltődjön és tényleg örömmel várja azt a karácsonyt. De amikor állandóan csak rohangálunk, sütni kell, főzni kell, bizony-bizony nem biztos hogy mindenki örül a karácsonynak. De így, hogy megosszuk a terheket, így én szerintem egyrészt be is töltjük Krisztus törvényét, a másik hogy emberileg is az a fília, az a emberi szeretet az, annak ki kell áradnia ilyenkor.

-mondta. 

Hogy még inkább közelebb hozzuk az ünnepi hangulatot, azt is megmutatjuk, egykor hogyan készítették a karácsonyi ostyát avagy a molnárkalácsot.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.