2022. december 18., 18:01

A béke lenne az igazi karácsonyi ajándék! – advent Kárpátalján - VIDEÓ

Advent negyedik vasárnapján az Ünnepváró vendége Kulin Zoltán televíziós újságíró, a TV21 Ungvár igazgatója Ukrajnából.

Videó:  ma7

A Kárpátalján élők rendhagyó, háború által beárnyékolt hétköznapjai, adventje és karácsonyvárása a témánk. A beszélgetést hallgatva talán mindenki számára felértékelődik, mit jelent, ha béke van, ami talán a legnagyobb ajándék.

A Kulin Zoltán által megfogalmazott gondolatok számunkra eddig elképzelhetetlenek voltak, hiszen meg sem fordul a fejünkben, milyen lehet állandó rettegésben tölteni a mindennapokat. 

Az igazság az, állandóan arra gondolsz, hogy érhet-e téged támadás, lesz-e bombariadó. Ha bombariadó van, akkor hol van ahhoz a helyhez, ahol éppen tartózkodsz a legközelebbi óvóhely, hogyan tudod megszervezni azt, hogy oda eljuss, hogy kapcsolatot tarts a rokonaiddal".

A beszélgetést már csak azért is meg kell hallgatni mindenkinek, hogy a meglévő nehézségeink ellenére értékelni tudja az áldott állapotot, amelyben élhetünk. Nézze velünk!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.