2021. július 1., 18:45

Öko-logikus megoldások a mindennapokra - VIDEÓ

A legtöbb műanyag kétségtelen, hogy a bevásárlás során kerül a háztartásokba, hiszen műanyagban visszük haza a bevásárlás eredményeit, azokban tartjuk az ételeinket, bútorainkban is megtalálhatóak. A háztartási hulladék összetömegének 15%-a műanyag, legnagyobb részt csomagolási hulladék.   

Ezt a tényt ismerte fel Balázs Szalay Zita, a Zizeko  megálmodója, elmondása szerint pont két éve a műanyagmentes július küszöbén. Az általa készített termékek repertoárját leginkább saját és családja szükségletei hívták életre abból a célból, hogy csökkentsék a műanyaghasználatot háztartásukban. Mivel a probléma az, hogy rengeteg műanyagot használunk csomagolásra és a használati tágyainkban is. A kihajított műanyagok a lerakókra kerülve akár évmilliókon át foglalhatják a helyet nagy térfogatukkal, elégetve pedig rákkeltő, légutakat, idegrendszert, belső szerveket károsító mérgező toxinok szabadulnak fel belőlük.

A Zizeko műhelyben olyan termékeket találunk, ami ökologikusabbá teheti a mindennapjainkat, ilyenek a kenyérzsák, snack bag, szalvétatartó tasak, bevásárlótáska, tüll zacskók, szalvéta-helyettesítők, popcorn zsák és így tovább. Háziasszony révén Zita nagyon figyel arra is, hogy minden könnyen tisztántartható legyen, ezért kedvelt anyaga a pul, amivel az említett produktumok belsejét béleli. 


A környezettudatos életmód jelentősége egyre nagyobb és nagyobb és sokan most kezdik nulláról. Ezért ha Önnek még nincs alternatív megoldása a nejlonzacskóra, vagy az egyszerhasználatos táskára, nézze meg videónkat, hogy tájékozottab legyen a témában. 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.