2021. július 8., 18:00

Műanyagmentesen: nem könnyebb, de jobb életstílus - VIDEÓ

Ahogy hangsúlyoztuk korábban is, a legtöbb hulladék a bevásárlás során termelődik. Az egyszer használatos műanyag zacskók és táskák mostanra komoly terhet jelentenek a bolygónak.

Éppen emiatt egyre inkább keresettek a csomagolásmentes boltok, ahol jóval kisebb környezeti lábnyommal szerezhetjük be a szükséges termékeket. 

Ebben az epizódban egy kozmetikai és tisztítószereket árusító boltot mutatunk. A Dunaszerdahely szívében elhelyezkedő Nature Spirit célja is a környezettudatos és fenntartható vásárlási kultúra kialakítása és terjesztése, a háztartási hulladékok csökkentése a felesleges termékcsomagolások kiiktatása révén, a zero waste életstílus támogatása, illetve a hazai és magyarországi termékek fogyasztásának népszerűsítése.

Hogyan is zajlik a csomagolásmentes vásárlás folyamata?
1.      A tervezést már érdemes otthon elkezdeni.
2.      A bevásárlólista írása fontos lépés, hiszen segít tisztázni, mire van igazán szükségünk, csökkenti az impulzusvásárlás esélyét.
3.      A tárolóeszközök előkészítése, ez alatt befőttesüvegeket, vászonzsákokat, papírzacskókat vagy műanyagdobozokat értünk, fontos azonban, hogy használaton kívüli élelmiszeres műanyagüvegekbe az egészségügyi előírások miatt nem tölthetnek kozmetikumot, tisztítószert. Ha esetleg nem rendelkeznének semmiféle tárolóedénnyel, a boltban is beszerezhetők.
4.      A boltba érkezve ezeket a tárolókat egyesével a mérlegre helyezik, majd miután megtöltötték a kívánt termékkel, lemérik annak a súlyát és a különbözet adja meg az árat.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.