2021. április 6., 19:00

Megvették a fecskék a farkasdi állatorvos fészkeit - VIDEÓ

Száraz fű, gipsz, forgács, víz és jó adag elhivatottság, állatszeretet, tudatosság és segíteni akarás kell ahhoz, hogy az ember nekiálljon fecskefészkeket gyártani. Legalábbis Pál Péter, a farkasdi állatorvos így tesz, hogy megmentse a drasztikusan csökkenő fecskeállományt Szlovákiában.

Ottjártunkkor kihangsúlyozta, mennyire fontosak a fecskék, hiszen ők jelentik a biológiai védelmet a rovarok, kártevők által terjesztett betegségekkel szemben.

A klímaváltozás miatt ugyanis az egzotikus országokból is egyre több szúnyog fordul meg hazánkban, amik veszélyes betegségeket terjeszthetnek. Minden fecske itt tartózkodása során legalább egy kilogrammnyi rovart elfogyaszt. Ezért is kérik a szakemberek, illetve a mezőgazdászok az embereket, hogy ne verjék le a fecskefészkeket.

Bár, állatorvosunk mintha változást látna. Azt mondja, eddig az volt a jellemző, hogy az emberek leverték a fészkeket, amivel kivívták az égi vadászok bizalmatlanságát, de most, mintha rájöttek volna, mennyire fontosak valójában.

Megtudhattuk azt is, nem mindegy, milyen formájú fészket teszünk ki, hiszen a parti- és molnárfecske is más-más alakú fészekben költi ki fiókáit.

Péter szeretné elérhetővé tenni mindenki számára az általa gyártott fészkeket, ezért próbál minél kedvezőbb árat adni, mert mint mondja:

Számomra nem kell más fizetség, csak annyi, hogy ezek az állatok szabadon és félelem nélkül, magukat biztonságban érezve élhessenek.

Amennyiben módjában áll segítséget nyújtani, szívesen fogadják Farkasdon!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.