2021. április 6., 19:00

Megvették a fecskék a farkasdi állatorvos fészkeit - VIDEÓ

Száraz fű, gipsz, forgács, víz és jó adag elhivatottság, állatszeretet, tudatosság és segíteni akarás kell ahhoz, hogy az ember nekiálljon fecskefészkeket gyártani. Legalábbis Pál Péter, a farkasdi állatorvos így tesz, hogy megmentse a drasztikusan csökkenő fecskeállományt Szlovákiában.

Ottjártunkkor kihangsúlyozta, mennyire fontosak a fecskék, hiszen ők jelentik a biológiai védelmet a rovarok, kártevők által terjesztett betegségekkel szemben.

A klímaváltozás miatt ugyanis az egzotikus országokból is egyre több szúnyog fordul meg hazánkban, amik veszélyes betegségeket terjeszthetnek. Minden fecske itt tartózkodása során legalább egy kilogrammnyi rovart elfogyaszt. Ezért is kérik a szakemberek, illetve a mezőgazdászok az embereket, hogy ne verjék le a fecskefészkeket.

Bár, állatorvosunk mintha változást látna. Azt mondja, eddig az volt a jellemző, hogy az emberek leverték a fészkeket, amivel kivívták az égi vadászok bizalmatlanságát, de most, mintha rájöttek volna, mennyire fontosak valójában.

Megtudhattuk azt is, nem mindegy, milyen formájú fészket teszünk ki, hiszen a parti- és molnárfecske is más-más alakú fészekben költi ki fiókáit.

Péter szeretné elérhetővé tenni mindenki számára az általa gyártott fészkeket, ezért próbál minél kedvezőbb árat adni, mert mint mondja:

Számomra nem kell más fizetség, csak annyi, hogy ezek az állatok szabadon és félelem nélkül, magukat biztonságban érezve élhessenek.

Amennyiben módjában áll segítséget nyújtani, szívesen fogadják Farkasdon!

Megosztás
Címkék