2023. január 20., 18:01

Hónapokig nem látta újszülött kislányát a koronavírus-fertőzés miatt az édesanya - VIDEÓ

A felvidéki édesanya, Farkas Tímea évek óta él Angliában. Ott telepedett le, vállalt munkát és párjával 2021 augusztusára várták Viktória kislányukat. 

A várandósság során minden rendben folyt, egészen a kiírt időpont előtti kilencedik napig. Ekkor Tímea belázasodott, gyengélkedett. Kiderült, hogy elkapta a koronavírust. Mindenki nyugtatta a környezetében, hogy a szervezete erős és legyőzi a betegséget. Nem sokon múlott, hogy igazuk lett. 

Augusztus közepétől a kómából való ébredésemig semmire nem emlékszem. 

Tímea mindkét tüdőlebenye összeomlott, sürgősségi császármetszést hajtottak végre és a műtét után fél órával az egyik kórházból szirénázó mentőkocsival úton volt az őt hetekig életben tartó gépek felé a másik kórházba. Kezdetben úgy tűnt, hogy reagál a kezelésre, ám később mélyaltatásba helyezték és ecmo gépre kötötték a terápia hatékonyságának növelése érdekében. Több alkalommal igyekeztek őt felébreszteni, volt, mikor nem tudta, hol van, ki ő, volt, mikor súlyos pánikrohammal küzdött és volt, mikor nem ébredt fel... 

Ez volt az a pont, mikor férjével közölték, hogy az elkövetkező 48 óra dönti el, merre billen a mutató. Mondhatni, a negyvennyolcadik óra utolsó másodpercében Tímea szervezete választott. A harcot választotta, az éltetet választotta. Rehabilitációk, terápiák, foglalkozások sora várta. Újra kellett tanulnia beszélni, járni, meg kellett tanulnia irányítani a testét. 

Mikor találkozhatott férjével és kislányával furcsa érzések járták körbe a lelkét. Azóta sem tudja elrendezni magában, hogy nem sajátjaként tekintett akkor a pici babára, hanem egy aranyos, ám idegen csecsemőt látott. Igyekszik megtalálni ebből a bűntudatból a feloldozást. Ezt majd talán kislánya adja meg neki, ha megtudja, micsoda harcot vívott anyukája azért, hogy Vickynek ne legyen az ,,anya'' szó idegen, hogy annyiszor mondhassa ki, ahányszor csak akarja, és arra érkezzen is a válasz. 

Ez a család hatalmas megpróbáltatásokon ment keresztül. A fiatal édesanya, feleség szavai megszívlelendők. Iránytű lehet a mindennapokhoz és kulcs az emberi kapcsolatok működéséhez. Hangsúlyozza a család fontosságát, mert amint mondta, ha nem lett volna családja, nincs ami életben tartsa őt. A legfontosabb, ha szeretünk és viszont szeretnek. Annak megtartó ereje földöntúli. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.