Csillagom: Egy vallomás a legnagyobb veszteség megéléséről - VIDEÓ

2021. január 19., 18:01
Tóth Tünde ma7

"Ha megtanulnánk valóban jelen lenni a pillanatban, az ITT és MOST-ban, az életünk sokkal teljesebb és kiegyensúlyozottabb lenne, és megtelne valódi tartalommal. Az élet tele van szépséggel és olyan pillanatokkal, amelyeket érdemes teljesen átélni. Még a nehezebb időszakaszokban is, még egy halálos betegség árnyékában is. Nem lehet félelemben élni, de úgy sem lehet tenni, mintha örökre itt maradnánk...''  

 ... de itt vagyok. Lehetséges élni egy ilyen tragédia után is. Nemcsak élni a szó szoros értelmében, hanem tovább élni az életet. Keresve azokat az örök értékeket, amelyek majd átvihetők a túlsó partra, ha eljön az ideje! 
Azoknak tartozunk ezzel a leginkább, akiknek kevés idő jutott itt ezen a világon.''


Így osztotta meg a ma7 médiacsalád stábjával gondolatait, érzéseit Kunyik Sylvia, a Csillagom című könyv szerzője. A könyvet az élet írta, Sylvia ugyanis 10 év várakozás után megkapta fia után a második leghőbb álmát, kislánya született, Dórika, akinek élete csupán 3 évig lehetett felhőtlenül boldog. Ekkor ugyanis leukémiát diagnosztizáltak nála. A könyvben az édesanya, Sylvia naplóbejegyzéseit olvashatjuk, amelyek végigkísérnek minket azon az úton, amelyen anya és lánya évekig menetelt, harcolt és dacolt a betegséggel, a bürokráciával, a lehetetlennel.

Dórika már a csillagokból figyel minket és bizonyára mosolyogva nézi, ahogy sokan újra és újra életet adnak neki azzal, hogy kezükbe veszik a történetét és tanulságokat vonnak le rövid, de tartalmas életéből. 


Rendkívül mély, intim olvasmány, amely után az olvasó magasabb szintre léphet. 

Kövesse facebook oldalunkat is!

Kávézó