2023. augusztus 1., 14:20

Miklósa Erika lett a Duna menti kamarazenei fesztivál fővédnöke

Miklósa Erika, a Magyar Szent István-Rend birtokosa, aki emellett Kossuth-, Liszt Ferenc-, és Prima Primissima-díjas énekesnő lesz a Duna menti kamarazenei fesztivál fővédnőke.

Miklósa Erika örömmel vállalta a fővédnökséget
Miklósa Erika örömmel vállalta a fővédnökséget
Fotó: dunamentifest.com

Cseh Tamás, a Szlovák Nemzeti Színház zenekarának szólóbrácsása, szólamvezetője és a fesztivál főszervezője elmondta, hogy szinte magától értetődő volt a felkérés.

Az operaénekes tavaly a két Komáromban forgatott a Duna Televízió Partitúra című műsorával, ahol a Batta Andrással vezetett műsorban Cseh Tamás is játszott.

Az adásban szó esett a fesztiválról is, úgy tűnt, Erikának nagyon tetszik az fesztivál felépítése és maga az elképzelés, ezért véltem jó ötletnek felkérni őt.''
Miklósa Erika nagyon örült a felkérésnek, szívén viseli a komolyzene népszerűsítését és több hazai művésszel is jó kapcsolatot ápol, mindenekelőtt Szarka Tamással, akit a 21. század sámánjaként emleget, valamint a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató verseny azon évadának zsűrijében szerepelt, amelyet a komáromi származású Kristóf Réka nyert meg, így nem idegen számára Felvidék, a fővédnökséggel együtt pedig újabb szállal kötődik majd hozzánk. 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.