2024. május 31., 15:30

Indul az idei JúniusFeszt

Az idén már május utolsó napján kezdetét veszi a rimaszombati JúniusFeszt. A kétnapos fesztivál első napja a koncerteké, míg szombaton főként a gyerekeket és a családokat várják a szervezők.

Júniusfeszt koncert

Az amfiteátrum pénteken délután négy órakor nyitja meg kapuit, az első fellépő az Özörényi Betyárock nevű formáció, akiket Peter Šrámek követ a szabadtéri színpadon.

A pénteki este talán legjobban várt pillanata az Edda művek 50. jubileumi nagykoncertje. Ez lesz már a második alkalom, hogy az Edda jubileumot ünnepelhet Rimaszombatban. Utoljára három évvel ezelőtt, éppen Pataky Attila énekes 70. szülinapján adtak koncertet a gömöri közönségnek, idén pedig már a fél évszázados fennállását ünnepli a miskolci rockzenekar. 

Az este további részében a fiatalok körében népszerű Bruno X Spacc, majd a ValMar zenekar ad koncertet, a fellépők sorát pedig DJ Petrick zárja. 

Szombaton 15 órától az "EU demokratikus értékei és jövője" című szabadtéri kerekasztal beszélgetéssel folytatódik a rendezvény, amelyre ingyenes a belépés.  

A családi nap programjai szombaton 16 órától kezdődnek. Fellép a Tempo Tornalja tánccsoport, Kuna Vali és testvérei (HaKuNa Matata mesekoncert), valamint a Kicsi Gesztenye Klub. 19 órától táncház lesz a Gömöri Cigányzenekar és a Gömöri Virtus Néptáncegyüttes közreműködésével, majd az este utolsó programjaként a Real Madrid - Borussia Dortmund Bajnokok Ligája döntő élő közvetítésébe kapcsolódhatnak be a focirajongók. 

JúniusFeszt 2024

Az idei fesztiválra rekordszámú elővételes jegyet adtak el, de annak sem kell aggódnia, aki még nem szerezte be belépőjét, mert jegyek a helyszínen is kaphatók lesznek.

A JÚNIUSFeszt pénteki és szombati tervezett programja:


Május 31. (péntek)
16:00 Kapunyitás
17:00 Özörényi Betyárock
18:30 Peter Šrámek
19:30 Edda művek 50. jubileumi nagykoncert
21:30 Bruno X Spacc
22:10 ValMar nagy élő koncert
23:30 After party -DJ Petrick

Június 1. (szombat)
14:00 Kapunyitás
15:00 Kerekasztal beszélgetés - ,,EU demokratikus értékei és jövője" (ingyenes belépés)
16:00 Családi Nap kezdete
16:30 Tempo Tornalja- tánccsoport
17:00 Kuna Vali és testvérei - HaKuNa Matata mesekoncert
18:00 Kicsi Gesztenye Klub élő koncert
19:00 Táncház - Gömöri Cigányzenekar +Gömöri Virtus Néptáncegyüttes 
20:30 Bajnokok Ligája döntő élő közvetítés

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.