2020. február 20., 10:02

Az MMA népművészeti díját veheti át Nagy György

Rangos elismerést, a Magyar Művészeti Akadémia Erdélyi Zsuzsanna-díját veheti át a közeljövőben Nagy György Kassa megyei képviselő, a Gömöri Kézművesek Társulásának elnöke.

Fotó: Fábián Gergely

Az elismerés azért is jelentős, mert az MMA különféle díjai nem túl gyakran kerülnek felvidéki személyhez. Nagy György ezzel olyan neves személyiségek társaságának lesz tagja, mint Kolár Péter kultúraszervező, Takács András néptáncgyűjtő, koreográfus vagy Mács József író, publicista.

A Gömöri Kézművesek Társulásának elnöke Wass Albert szavaival élve vallja, „Minden ember egyforma, s annyit ér, amennyit a közösség érdekében dolgozik.” Gyuri pedig dolgozik. Három évtizede kitartó hűséggel szolgálja a gömöri magyarságot, amelyre második családjaként tekint, s amelynek gondját-baját a nyakába vette. Mindenhol ott van, ahol tud, segít, sokszor lehetetlennek tűnő helyzetekben is.

Amellett, hogy elvégezzük a számunkra kiszabott munkát, a ránk mért feladatokat, fontosnak tartja, hogy mindezt hitelesen és kellő alázattal tegyük. Ez jellemzi az ő munkásságát, amely úgy látszik, Pozsonyból nem, de Budapestről jól látható.

Mint elmondta, határtalanul hálás a Magyar Művészeti Akadémia népművészeti díjáért, az Erdélyi Zsuzsanna Kossuth-díjas néprajztudós, folklorista nevét viselő elismerésért, amit egy további ösztönzésnek tekint arra, hogy folytassa a munkát.

Talán azért is maradtam életben a balesetem után, mert még dolgom van itt. Ha tudok tenni a magyarságért, a megmaradásunkért, akkor azt megteszem”

– fogalmazott Nagy György.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.