Visszavonta a párizsi operaház Szergej Polunyin sztártáncos meghívását

muzsa.sk | MTI 2019. január 14., 14:50

Visszavonta a párizsi operaház Szergej Polunyin ukrajnai származású balettművész meghívását, miután a sztártáncos Vlagyimir Putyin orosz elnököt dicsőítő és a kövéreket sértő kijelentéseket tett.

Szergej Polunyin Fotó: VMN
A 29 éves táncos a Hattyúk tavában lépett volna fel februárban. A Párizsi Opera azonban hétfőn közölte, hogy a Polunyin által hirdetett nézetek nem egyeztethetők össze az operaház által vallott értékekkel.

A balett fenegyerekének számító táncművész, akit pályája elején sokan Rudolf Nurejev balettlegendához hasonlítottak, a múlt héten a kövérek felpofozására buzdított a közösségi médiában, mert - mint mondta - nem bírja elviselni a lustaságukat. A poszt nagy felzúdulást keltett, azt később törölték is.

A táncos Instagram-oldalán november óta Putyin-barát, homofób és kövéreket sértő bejegyzések szerepelnek. Karácsony előtt olyan fotókat tett közzé magáról, amelyeken látható, hogy az orosz elnök arcképét tetováltatta a mellkasára. December végén egyes (férfi) táncosok "férfiatlanságán" gúnyolódott.

Polunyint a szélesebb nagyközönség is ismerheti Hozier ír énekes-dalszerző Take Me to Church című 2015-ös számának videoklipjéből, amelyet 26 milliószor töltöttek le a YouTube-on.

Szergej (ukránosan: Szerhij) Polunyin Ukrajnában született, de nemrég felvette az orosz állampolgárságot.

0 HOZZÁSZÓLÁS