2012. március 27., 09:37

Színházi vetélkedőt indít a Komáromi Jókai Színház

RÉVKOMÁROM. A mai Színházi világnapon, megalakulása 60. évfordulója alkalmából Thália nyomában címmel színházi vetélkedőt indít középiskolás diákok részére a Komáromi Jókai Színház.

A vetélkedő, amelynek nagyobb része a színház ünnepi évadában kerül lebonyolításra, három fordulóból áll. Három tagú középiskolás diákokból álló csoportok jelentkezését várják. Egy iskolából több csoport is jelentkezhet – tudta meg portálunk.

A vetélkedő első része írásos formában történik. A csapatok kéthetente a Szabad Újság című hetilap hasábjain olvashatják majd a kérdéseket. A feladatok megoldását postai úton kell beküldeniük a színház címére kéthetente, a kérdéskörök ismertetése után. A színház 60 évét érintő kérdések a színház internetes honlapján, a www.jokai.sk címen is megtalálhatóak lesznek.

Első körben a színháztörténetre vonatkoznak a kérdések, a második és a harmadik fordulóban a színház jelene, jövője kerül majd terítékre.

Az írásbeli feladatok kiértékelése után hívják meg a legjobb teljesítményt nyújtó csapatokat a második elődöntőbe, amely valószínűleg a Komáromi Jókai Színházban és a kassai Thália Színházban kerül megrendezésre. Az elődöntők legjobbjai 2013 januárjában a Komáromi Jókai Színházban mérhetik össze tudásukat. A győztes csapatok értékes tárgyi és könyvjutalomban részesülnek.

Ajánlott olvasmányként Tóth László: Déryné nyomában című színháztörténeti könyvét jelölte meg a Komáromi Jókai Színház arra kérve az érdeklődőket, hogy figyeljék az első kör kérdéseinek megjelenését a Szabad Újság című hetilap Kultúra rovatában, az újság 2012. április 18-án, szerdán megjelenő 16. számában!

Nevezésként a kérdésekkel együtt megjelenő kérdőívet, és a feladatok megoldásait kell beküldeni a Komáromi Jókai Színház  Petőfi utca 1, 945 01 Komárno címére. A borítékon szerepeljen a Thália nyomában jelige, és a csapatok választott neve.

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.