2012. március 31., 17:40

Színházak éjszakája Budapesten

BUDAPEST. A Múzeumok Éjszakájának mintájára ma éjszaka a főváros neves színházai, színészei különleges, egész estés programsorozattal várják a közönséget, hogy bemutathassák színes, sokoldalú arcukat. A függöny korábban gördül fel a megszokottnál, és egészen hajnalig a színházé a főszerep.

Közben pedig arra kérik a nagyérdeműt, ne csak néző legyen, vegyen is részt a játékban.
A fővárosi színházak közös eseményét Tarlós István főpolgármester nyitotta meg ma délután 16 órakor a Városháza téren. A Színházak Éjszakája programsorozat egy művészi fotókból és színházi plakátokból álló kiállítással veszi kezdetét, amely egy hétig lesz látható a téren.

Rendhagyó, interaktív programok, kiállítások, eddig még sosem látott előadások, gyerekműsorok, koncertek, beszélgetések várnak mindenkit, aki többet szeretne látni, mint egy hagyományos színházi előadás. Ezen az estén rengeteg mindent kipróbálhat és megnézhet a közönség – írja a kultography.hu.

A látogatók végigsétálhatnak egy csodás báblabirintuson a Bábszínházban, vagy meghallgathatják az Operett Színház társulatának éjszakai dalparádéját. Megtekinthetik legendás színészek jelmezeit és a Parasztdekameront a József Attila Színházban. Részt vehetnek A hős és a Csokoládékatona dalainak koncertjén, egy izgalmas peep-show-n a Katona József Színházban. Találkozhatnak a legkedvesebb mesehősükkel, vagy aranyhallá változhatnak a Kolibri Színházban. Beülhetnek a rendhagyó Lélek Színpada estre, Müller Péterhez vagy a fiatal tehetségek musicalelőadására a Madách Színházba. Zenés kávéházi esten vehetnek részt a társulattal, és szellemvasutazhatnak az Örkény Színházban. Megnézhetik a Retró Lehetetlent és táncolhatnak a Vodku koncertjén a Radnóti Színházban. Részt vehetnek a Dobridan koncertjén a Thália Színházban és Színházi kabarén a Mikroszkóp Színpadon. Meghallgathatják a Monokli című előadás színészeinek beszélgetését Molnár Ferencről és megtáncoltathatják kedvenc színészeiket a Vígszínházban.

A programnok ma este kezdődnek, és egészen holnap hajnalig tartanak. A közönség az erre az estére érvényes karszalag megvásárlásával ellátogathat a főváros tizenhárom színházának bármelyikébe.

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.