2012. október 15., 17:13

Személycsere a Nemzeti élén - Keresik Alföldi utódját

BUDAPEST. Aföldi Róbert megbízása jövő nyáron jár le, az új vezető ennek megfelelően július 1-jén állhat munkába, és 2018. június 30-ig igazgathatja a Nemzeti Színházat.
A Nemzeti Színház Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Zrt. vezérigazgatói posztját az Emberi Erőforrások Minisztérium hirdette meg. A kormany.hu-ra felkerült pályázati kiírás szerint 30 napja van a pályázóknak a dokumentumok beadásáig.

A vezető fő feladata lesz többek között „a Nemzeti Színház mint kiemelt jelentőségű és minden értékre nyitott színházművészeti műhely magas színvonalú szakmai tevékenységének irányítása”, a színház pozíciójának, a magyar színházi életben betöltött reprezentatív szerepének megőrzése és megerősítése, a magyar színházművészet hagyományainak ápolása, a kortárs színházművészet megújítása, továbbá új kortárs művek megszületésének és bemutatásának elősegítése.

A vezetői munkakör betöltéséhez szükséges szakirányú felsőfokú, továbbá jogász, illetve közgazdász végzettség. Az utóbbiak alól azonban adható mentesítés. A kiírás talányosan fogalmaz ezzel kapcsolatban: „a feltétel alól az ezen rendelkezés szerint meghatározott személyi kör mentesülhet”. Kell továbbá legalább 5 év szakmai gyakorlat valamely előadó-művészeti szervezetnél. A pályázat elbírálása során előnyt jelent többek között egy előadó-művészeti szervezetnél szerzett legalább ötéves vezetői tapasztalat.

Korábban Vidnyánszky Attila neve merült fel mint lehetséges Alföldi-utódé, de a jelenlegi igazgató is azt nyilatkozta, hogy ha korrekt a pályázati kiírás, újra megpróbálja elnyerni a pozíciót. Erre nem sok esélye van, mert a jelenlegi kulturális államtitkár, L. Simon László már beiktatásánál hangoztatta, hogy nem számít Alföldi további munkájára - közölte a hir24.hu.
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.