2012. március 12., 16:20

Szarka Tamás Mária című musicalje Szegeden

SZEGED. Opera-, musical-, operett- és néptáncprodukciót, összesen öt új, illetve a Dóm-térre átalakított előadást láthat július 6. és augusztus 20. között a Szegedi Szabadtéri Játékok közönsége.

Az idei programot a Győri Nemzeti Színházzal és a debreceni Csokonai Színházzal együttműködésben szerkesztették.

Győri vendégprodukciónak számít Frank Wildhorn Jekyll és Hyde című musicalje, amelyet 10 évvel ezelőtt már Budapesten színpadra állított Molnár László, aki a kettős címszerepet is alakítja. Fellép a zenés horrorban Janza Kata, Tunyogi Bernadett és Forgács Péter is – tudatta a kultography.hu portál.

Novák Ferenc, aki több mint négy évtizede áll szakmai kapcsolatban a Szegedi Szabadtéri Játékokkal, a Hegyen-völgyön lakodalom című látványos produkcióban 200 felnőtt és 100 gyermek táncost mozgat meg a háromszintű színpadon. A műsorban szerepet kap egy szlovák, egy horvát és egy szerb autentikus táncegyüttes és kórus, Herczku Ági énekel, a zenei anyagot Kiss Ferenc állítja össze.

Alföldi Róbert idén Szirmai Albert és Bakonyi Károly Mágnás Miskáját rendezi a Dóm-téren. Mint hangsúlyozta, a feledhetetlen Gregor József emlékének ajánlja az előadást, akivel a sokat emlegetett, nagy sikerű Csárdáskirálynőben dolgoztak együtt. „Ne várják ugyanazt a Mágnás Miskától, mert egészen más mű” – jegyezte meg. A szegedi produkcióban Miska Stohl András lesz, Rolla Rácz Rita, Marcsa Radnay Csilla, Baracs mérnök pedig Haja Zsolt. Tixi és Mixi grófot László Zsolt és Znamenák István alakítja.

Az opera műfaját két egyfelvonásos képviseli: Mascagni Parasztbecsületét, amelyet egykor maga szerző vezényelt Szegeden, most Kesselyák Gergely dirigálja, a rendező Kerényi Miklós Gábor lesz. Leoncavallo Bajazzók című művében igazi artistákat léptet fel Kerényi. Mint elmondta, ők a bemutató hetében a szegedi Kárász utcában naponta kisebb-nagyobb mutatványokkal hívják fel a figyelmet a bemutatóra. A Parasztbecsületben Santuzzát Frankó Tünde, Lolát Mester Viktória, Alfiót Perencz Béla énekli. Turiddu szerepét pedig a musical világából az operettbe és onnan az opera terepére kiránduló Dolhai Attilára bízta Kerényi. A Bajazzókban Canio szerepe Avgust Amonové lesz, Neddát Asmik Grigorian személyesíti meg, Silviót pedig Boris Grappe alakítja.

A debreceni Csokonai Színház Szarka Tamás Mária című musicaljét hozza el Szegedre. Mint Vidnyánszky Attila igazgató-rendező kiemelte, a náluk már bemutatott bibliai történet az utóbbi 10 év legnagyobb szabású produkciója a teátrumban. Az anyaság, a reménység és a jövő a témája a lírai alkotásnak, amelyben Máriát Újhelyi Kinga, Erzsébetet Pápai Erika játssza – írja a kultography.hu.

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.