2011. május 21., 20:16

Szamócából nem lesz győri színidirektor

BUDAPEST. Eperjes Károly vitatja a győri közgyűlés kulturális bizottságának szerdai szavazását, amellyel a testület 7:1 arányban vetélytársát, Forgács Pétert támogatta a győri színházigazgató választáson.
Eperjes Károly nem fogadja el, hogy 7:1 arányban veszített, úgy tudja többen is rá szavaztak, s az arány valójában 6:3. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Fidesz-KDNP által vezetett Győr városának két küldötte nem támogatta, s ezt felrótta Szőcs Géza államtitkárnak.

A színművész közleményében arra is kitért, hogy Oberfrank Pál, a veszprémi Petőfi Színház igazgatója, az Előadóművészeti Tanács által korábban kijelölt kurátor nem szavazott, mivel Eperjes Károly testvérével, Oberfrank Péterrel együtt adta be pályázatát. Eperjes a veszprémi színháznál művészeti tanácsadóként tevékenykedik.

A győri közgyűlés kulturális bizottsága csütörtökön hallgatta meg az igazgatói posztra pályázókat: a Győri Nemzeti Színházat megbízott vezetőként irányító Forgács Pétert és Eperjes Károlyt. A testület a szakmai bírálóbizottság álláspontjának ismeretében Forgács Pétert támogatta. A végső döntés a jövő héten várható, de a Kisalföld úgy tudja, előbb arról kell szavaznia a kulturális bizottságnak, hogy formai hiba miatt kizárják-e Eperjes pályázatát, amiért nem jelölte meg, mekkora fizetést kér. A színművész visszautasítja, hogy hibás pályázatot adott be.
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.