2021. december 13., 07:45

Pintér Béla és Társulata – Váltson jegyet a januári és a februári előadásokra!

A Pintér Béla és Társulata honlapján már elérhetőek 2022. januári és februári előadásainak jegyei.

Pintér Béla és Társulata
Fotó: www.pbest.hu

Az új naptári év első két hónapja során számos Pintér-darabot tekinthetünk meg, lehet válogatni: Anyám orra, Parasztopera, Marshal Fifty-Six, A 42. hét, Kaisers TV, Ungarn, Ascher Tamás Háromszéken, Tündöklő középszer, Anyaszemefénye, A sütemények királynője, Titkaink, Vérvörös Törtfehér Méregzöld.

Február 7-ére és 8-ára a többszörösen díjazott A sehova kapuja című színművet is műsorra tűzték. A népi rablét és a Kórház-Bakony után ez volt a társulat harmadik előadása, s éppen 21 évvel ezelőtt, 2000. december 12-én volt a premierje.

A darabnak ezúttal az Újpest szívében található UP Rendezvénytér ad otthont. A Pintér Béla által írt és rendezett előadásban – az alkotón kívül – Szabó Zoltán, Balogh Margit, Csatári Éva, Keszég László, Nagy Abonyi Sarolta, Bencze Sándor Qpa, Baranyi Szilvia, Thuróczy Szabolcs, Enyedi Éva, Adorjáni Bálint és Szalontay Tünde is feltűnik.

A sehova kapuját akkor léped át, amikor úgy érzed, hogy nem kell tovább tapogatóznod a fal mentén, minden kérdésedre választ kapsz, és boldog lehetsz a földön. A sehova azonban csak egy buta és kegyetlen szürke köd. Elhomályosítja a szemedet, és eltompítja az agyadat. Végül minden zsigeredbe beeszi magát, és soha többé nem ereszt el. Kérlek, tapogasd tovább a falat! Még akkor is, ha talán soha nem találsz igazi átjárót! Inkább kutass egész életedben, semmint, hogy átlépd a sehova kapuját!”

– olvasható a mű színlapjában.

A sehova kapuja 2000-ben – a legjobb alternatív előadásért – kiérdemelte Budapest Főváros Díját, 2001-ben a legjobb független színházi előadásnak választották. A Színikritikusok Díján kívül az előadás, illetve annak egy-egy színművésze a 7. Alternatív Színházi Szemle közönségdíját, a Vidor Fesztivál DOTTORE Díjat, valamint Brighella díjat és Pantalone díjat is elnyert.

A jegyértékesítés kapcsán érdemes figyelni a Pintér Béla és Társulata honlapját, amit itt érhetnek el.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.