2023. július 3., 10:22

Pintér Béla és Társulata – szezonzárás és tervek

A Pintér Béla és Társulata 2023. június 29-én tartotta meg az évad utolsó előadását.

Pintér Béla és Társulata
Fotó: pbest.hu

A 2022/2023-as szezont az októberben bemutatott Az Imádkozó című előadásukkal zárták, a társulat azonban még nem pihen: az új bemutatójuk próbái még ezen a héten is folytatódnak.

176 előadást tartottunk összesen 75 ezer nézőnek. Azt hiszem, ez nemcsak a független érában számít kiemelkedőnek, s ha még azt is számításba vesszük, hogy a repertoárunk kizárólag az általam írt kortárs drámákból áll, talán nem túlzás kijelenteni azt, hogy ez egyedülálló”

– fogalmazta meg Pintér Béla, majd így folytatta:

Már most nagy erőkkel készülünk a következő, 25. évadunkra, ami annyiban biztosan különbözik majd az eddigiektől, hogy szeptemberben rögtön az új bemutatónkkal fogunk kezdeni. Ennek az lesz a címe, hogy Réka és az Oltatlanok. Játszik majd benne Enyedi Éva, Fodor Annamária, Jankovics Péter, Szabó Zoltán, Takács Géza, Gálvölgyi János, Péter Kata, Messaoudi Emina, Adorjáni Bálint és Szabó Kimmel Tamás. A bemutató szeptember 9-én lesz az Újpesti Rendezvénytérben.”

Az új bemutatón kívül tovább színesíti repertoárjukat két, meglehetősen régen játszott előadásuk, a Gyévuska, illetve Az Őrült, az Orvos, a Tanítványok és az Ördög.

Pintér Béla azt is bejelentette, hogy a vezetésével működő és nevét viselő társulat adománygyűjtésbe kezd, hogy le tudja bonyolítani a következő, 25. évadát. Kifejtette, hogy jegybevételeik a működésük mintegy 90%-át fedezik, ezzel együtt az előttük álló évadra kalkulált költségvetésükből 35 millió forint hiányzik. Ezt az összeget nem tudják más forrásból előteremteni, ezért közösségi gyűjtést indítanak.

További információkért látogassák meg a társulat honlapját.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.