Nyolcvanéves a színházalapító Beke Sándor

Fábián Gergő 2019. június 11., 09:50

A Dialóg nonprofit szervezet tevékenységei és célkitűzései közt – a szlovákiai magyar dráma népszerűsítése mellett – a szlovákiai magyar színháztörténeti értékek, emlékek gondozása is szerepel. A tavalyi évben a Magyar Területi Színház megalakulása alkalmából szerveztek színháztörténeti konferenciát, 2019-ben a nyolcvanéves Beke Sándor rendező, igazgató szakmai pályájával kapcsolatosan készítettek egy kiállítást. 

A Nyolcvanéves a színházalapító Beke Sándor címet viselő színháztörténeti tárlat – a Jókai napok keretében – 2019. június 13-án, csütörtökön 17.00 órától nyílik meg a komáromi Tiszti pavilon dísztermében, a kiállítást Keszegh Béla, Komárom polgármestere nyitja meg, Beke Sándor szakmai pályafutását Hizsnyan Géza, színikritikus és Pásztó András méltatja.

A tárlat a Jókai napok ideje alatt megtekinthető a Tiszti pavilonban.

A kiállítást követően a komáromi Városi Művelődési Központban Soóky László: A nagy (cseh)szlovákiai magyar forradalmi gulyásparti című rendszerváltás-mesélő színházi előadást tekinthetik meg az érdeklődők, mely szintén a Dialóg n. o. produkciója. A helyzet érdekessége, hogy a trilógia mindegyik fejezete látható volt a korábbi a Jókai napokon. Az előadást Keszég László rendezte, előadja Fandl Ferenc, a Miskolci Nemzeti Színház művésze.

Képgalériánk:

0 HOZZÁSZÓLÁS